MarianKuffaAbungo Posted December 9, 2015 Report Posted December 9, 2015 Witajcie. Tak się stało, że zakochałem się z wzajemnością w amerykance i ta chce mnie na gwałt (nomen omen) sprowadzić. Przejrzałem to i owo na ten temat, ale tu nachodzi mnie pytanie: czy lepiej wjechać na wizie turystycznej która jest dosyć tania i ożenić się z marszu, czy bawić w absurdalnie drogą dla nas obu wizę narzeczeńską? I co konsul powie na takie "skypowe narzeczeństwo"? Chciałbym wyjechać z tego kraju bez godnej pracy i perspektyw na rozwój na stałe, liczę na Wasze odpowiedzi.
Joanna30 Posted December 9, 2015 Report Posted December 9, 2015 Absurdalnie drogą? Tak, czy siak będziecie musieli ponieść koszty AOS, czyli koło $1,100 za samo złożenie wniosku. Wyjazd turystyczny z zamiarem emigracji to visa fraud. Do emigracji w Twoim przypadku służy wiza narzeczeńska lub (po wzięciu ślubu) małżeńska. Aby starać się o te dwie wizy, to musicie się wcześniej przynajmniej raz spotkać. W przypadku małżeńskiej wziąć ślub. Ale rozumiem, że skoro jesteście zakochani, to już się spotkaliście, więc jakieś dowody na to macie (przydadzą się przy staraniu się o wizę narzeczeńską).
MarianKuffaAbungo Posted December 9, 2015 Author Report Posted December 9, 2015 Dowcip właśnie polega na tym, że nie mogliśmy się póki co spotkać. Oboje "wyrabiamy" swoje, ona w fabryce Toyoty, ja u "Janusza" za 1200 na rękę. Gdybyśmy mieli się spotkać ot tak gdzieś, to następne spotkanie byłoby możliwe dalibóg gdzieś za rok. A ona chce mnie już, tu i teraz i żadnego ale...
kzielu Posted December 9, 2015 Report Posted December 9, 2015 Dowcip właśnie polega na tym, że nie mogliśmy się póki co spotkać. Oboje "wyrabiamy" swoje, ona w fabryce Toyoty, ja u "Janusza" za 1200 na rękę. Gdybyśmy mieli się spotkać ot tak gdzieś, to następne spotkanie byłoby możliwe dalibóg gdzieś za rok. A ona chce mnie już, tu i teraz i żadnego ale... To macie problem... Turystyczna i pozniej AOS - poza tym ze to fraud i lamanie prawa - jest drozsze od "absurdalnie" drogiej narzeczenskiej. AOS to ~$1500 za I-130 i I-485 + badania lekarskie u civil surgeon na miejscu zeby wypelnic I-693. Konsul na skypowe narzeczenstwo nie powie nic, bo petycja bez spotkania face to face zostanie od reki odrzucona i do konsula nigdy nie trafi.
andyopole Posted December 9, 2015 Report Posted December 9, 2015 Dowcip właśnie polega na tym, że nie mogliśmy się póki co spotkać. Oboje "wyrabiamy" swoje, ona w fabryce Toyoty, ja u "Janusza" za 1200 na rękę. Gdybyśmy mieli się spotkać ot tak gdzieś, to następne spotkanie byłoby możliwe dalibóg gdzieś za rok. A ona chce mnie już, tu i teraz i żadnego ale... Echhhh, mlodosc. Pozazdroscic.
pelasia Posted December 9, 2015 Report Posted December 9, 2015 Nie ma bata, trzeba sie spotkać Nie ma co sie pchać w małżeństwo nie znając drugiej osoby. Przez neta i zdjęcia to mozna rożnego rodzaje fantazje kreować. Jak tak na gwałt chce cię ta kobietka to marsz na randkę. Czasem trzeba sie wykosztować aby cos z tego było
andyopole Posted December 9, 2015 Report Posted December 9, 2015 Niech się panna do roboty przyłoży bo na wiosnę właśnie Toyote kupić chcialem. ;-)
olmeca Posted December 9, 2015 Report Posted December 9, 2015 Nie ma bata, trzeba sie spotkać Nie ma co sie pchać w małżeństwo nie znając drugiej osoby. Przez neta i zdjęcia to mozna rożnego rodzaje fantazje kreować. Jak tak na gwałt chce cię ta kobietka to marsz na randkę. Czasem trzeba sie wykosztować aby cos z tego było Jakoś mi się to z nasz megan skojarzyło, w końcu ona też miała jakiegoś wirtualnego trola co się chował u matki na zapiecku
pelasia Posted December 9, 2015 Report Posted December 9, 2015 Jakoś mi się to z nasz megan skojarzyło, w końcu ona też miała jakiegoś wirtualnego trola co się chował u matki na zapiecku Czasem nawet tęskno mi za megan, to lepsze niz telenowela było Ciekawe co jej wróżbita Maciej przepowiedział.....
MarianKuffaAbungo Posted December 9, 2015 Author Report Posted December 9, 2015 No to nic, trzeba będzie się starać o "turystę", pobumelować z 2 miechy, machnąć pierścionkiem przy świadkach a potem ciułać tą kosmiczną ilość dolarów na AOS... Oby...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.