exito77 Napisano 3 Stycznia 2016 Zgłoś Napisano 3 Stycznia 2016 Witam W połowie litego wybieram się do Denver na 2 tygodnie, bardzo proszę o pomoc w zorganizowaniu podróży po USA ... będę miał 10 dni i pewnie wynajmę jakieś autko na dalsze trasy ... pozdrawiam Grzegorz
exito77 Napisano 3 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Napisano 3 Stycznia 2016 Witam serdecznie Wybieram się w podróż do Denver w połowie lutego. W samym Denver spędzę około 2-3 dni a reszta ... to co dusza zapragnie ... Proszę o podpowiedź co można by było zwiedzić ...wynajmę pewnie samochód Pozdrawiam i dziękuję z góry za chęć pomocy Grzegorz
katlia Napisano 4 Stycznia 2016 Zgłoś Napisano 4 Stycznia 2016 Bez samochodu sie nie obedzie. Rocky Mountain National Park jest piekny, ale sa IMO ciekawsze tereny, bardziej egzotyczne dla europejczykow. Proponuje taka trase: Z Denver na zachod jadac Interstate 70, waro sie zatrzymac w Georgetown, mozliwie w Breckenridge i Vail. Dalej jadac na zachod na I-70 (moze z malym wypadem do Aspen) przez Grand Junction do granicy Utah, gdzie zatrzymujesz sie w Moab. Tam zwiedzasz dwa fenomenalne parki narodowe, Arches National Park i Canyonlands National Park. Potem kierujesz sie na poludnie do Mesa Verde National Park i Durango. Po Durango wracasz dluzsza droga do Denver, zatrzymujac sie w Silverton, Telluride i Ouray. Jadac na wschod przez Gunninson, dojezdzasz do Interstate 25 i ta do Denver. Na tej trasie zobaczysz wiekszosc najpiekniejszych miejsc w Colorado (no i te dwa parki w Utah.)
exito77 Napisano 4 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Napisano 4 Stycznia 2016 Bez samochodu sie nie obedzie. Rocky Mountain National Park jest piekny, ale sa IMO ciekawsze tereny, bardziej egzotyczne dla europejczykow. Proponuje taka trase: Z Denver na zachod jadac Interstate 70, waro sie zatrzymac w Georgetown, mozliwie w Breckenridge i Vail. Dalej jadac na zachod na I-70 (moze z malym wypadem do Aspen) przez Grand Junction do granicy Utah, gdzie zatrzymujesz sie w Moab. Tam zwiedzasz dwa fenomenalne parki narodowe, Arches National Park i Canyonlands National Park. Potem kierujesz sie na poludnie do Mesa Verde National Park i Durango. Po Durango wracasz dluzsza droga do Denver, zatrzymujac sie w Silverton, Telluride i Ouray. Jadac na wschod przez Gunninson, dojezdzasz do Interstate 25 i ta do Denver. Na tej trasie zobaczysz wiekszosc najpiekniejszych miejsc w Colorado (no i te dwa parki w Utah.) Dziękuję bardzo za podpowiedź ... a co Pani proponuje dalej ...myślę w stronę Grand Canyon , Las Vegas itd...(nie chciałbym stracić innych atrakcji ... mój pobyt dokładnie to 15 dni z czego 2-3 Denver Pozdrawiam Grzegorz
Joanna30 Napisano 4 Stycznia 2016 Zgłoś Napisano 4 Stycznia 2016 To zależy, co chcesz zobaczyć. Skorzystaj z tego, co oferuje internet. Na przykład na www.roadtrippers.com można sobie zaplanować jakąś ciekawą wyprawę. Sprawdź też, czy w wybranym przez siebie terminie będziesz mógł bez przeszkód wjechać do parków narodowych, bo może być z tym problem (zima, śnieg, itp.).
katlia Napisano 4 Stycznia 2016 Zgłoś Napisano 4 Stycznia 2016 Musisz sam zdecydowac co naprawde chcesz zobaczyc: duzo Kolorado, czy innych miejsc tez. To sa ogromne tereny. Jezeli bardzo chcesz zobaczyc Grand Canyon i Las Vegas, to kieruj sie na poludnie od Denver, przez Nowy Meksyk (Taos i Santa Fe bardzo, bardzo warte zobaczenia) do Arizony i potem Nevady. I zamiast Arches, Moab i Canyonlands, zaliczysz Bryce Canyon, National Park i ewentualnie Zion National Park bo one sa blizej Grand Canyon.
exito77 Napisano 6 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Napisano 6 Stycznia 2016 Dziękuję bardzo za każdą odpowiedź, będę odwiedzał te strony do dnia wylotu i planował całą podróż. Jadę tam w odwiedziny do znajomej mojej mamy i chcę przy okazji pokazać mamie kawałek świata . Ja byłem w San Diego przez 6 miechów i co nie co zwiedziłem ale chciałbym aby ona zapamiętała tą podróż Grzegorz
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.