exito77 Posted January 3, 2016 Report Posted January 3, 2016 Witam W połowie litego wybieram się do Denver na 2 tygodnie, bardzo proszę o pomoc w zorganizowaniu podróży po USA ... będę miał 10 dni i pewnie wynajmę jakieś autko na dalsze trasy ... pozdrawiam Grzegorz
exito77 Posted January 3, 2016 Author Report Posted January 3, 2016 Witam serdecznie Wybieram się w podróż do Denver w połowie lutego. W samym Denver spędzę około 2-3 dni a reszta ... to co dusza zapragnie ... Proszę o podpowiedź co można by było zwiedzić ...wynajmę pewnie samochód Pozdrawiam i dziękuję z góry za chęć pomocy Grzegorz
katlia Posted January 4, 2016 Report Posted January 4, 2016 Bez samochodu sie nie obedzie. Rocky Mountain National Park jest piekny, ale sa IMO ciekawsze tereny, bardziej egzotyczne dla europejczykow. Proponuje taka trase: Z Denver na zachod jadac Interstate 70, waro sie zatrzymac w Georgetown, mozliwie w Breckenridge i Vail. Dalej jadac na zachod na I-70 (moze z malym wypadem do Aspen) przez Grand Junction do granicy Utah, gdzie zatrzymujesz sie w Moab. Tam zwiedzasz dwa fenomenalne parki narodowe, Arches National Park i Canyonlands National Park. Potem kierujesz sie na poludnie do Mesa Verde National Park i Durango. Po Durango wracasz dluzsza droga do Denver, zatrzymujac sie w Silverton, Telluride i Ouray. Jadac na wschod przez Gunninson, dojezdzasz do Interstate 25 i ta do Denver. Na tej trasie zobaczysz wiekszosc najpiekniejszych miejsc w Colorado (no i te dwa parki w Utah.)
exito77 Posted January 4, 2016 Author Report Posted January 4, 2016 Bez samochodu sie nie obedzie. Rocky Mountain National Park jest piekny, ale sa IMO ciekawsze tereny, bardziej egzotyczne dla europejczykow. Proponuje taka trase: Z Denver na zachod jadac Interstate 70, waro sie zatrzymac w Georgetown, mozliwie w Breckenridge i Vail. Dalej jadac na zachod na I-70 (moze z malym wypadem do Aspen) przez Grand Junction do granicy Utah, gdzie zatrzymujesz sie w Moab. Tam zwiedzasz dwa fenomenalne parki narodowe, Arches National Park i Canyonlands National Park. Potem kierujesz sie na poludnie do Mesa Verde National Park i Durango. Po Durango wracasz dluzsza droga do Denver, zatrzymujac sie w Silverton, Telluride i Ouray. Jadac na wschod przez Gunninson, dojezdzasz do Interstate 25 i ta do Denver. Na tej trasie zobaczysz wiekszosc najpiekniejszych miejsc w Colorado (no i te dwa parki w Utah.) Dziękuję bardzo za podpowiedź ... a co Pani proponuje dalej ...myślę w stronę Grand Canyon , Las Vegas itd...(nie chciałbym stracić innych atrakcji ... mój pobyt dokładnie to 15 dni z czego 2-3 Denver Pozdrawiam Grzegorz
Joanna30 Posted January 4, 2016 Report Posted January 4, 2016 To zależy, co chcesz zobaczyć. Skorzystaj z tego, co oferuje internet. Na przykład na www.roadtrippers.com można sobie zaplanować jakąś ciekawą wyprawę. Sprawdź też, czy w wybranym przez siebie terminie będziesz mógł bez przeszkód wjechać do parków narodowych, bo może być z tym problem (zima, śnieg, itp.).
katlia Posted January 4, 2016 Report Posted January 4, 2016 Musisz sam zdecydowac co naprawde chcesz zobaczyc: duzo Kolorado, czy innych miejsc tez. To sa ogromne tereny. Jezeli bardzo chcesz zobaczyc Grand Canyon i Las Vegas, to kieruj sie na poludnie od Denver, przez Nowy Meksyk (Taos i Santa Fe bardzo, bardzo warte zobaczenia) do Arizony i potem Nevady. I zamiast Arches, Moab i Canyonlands, zaliczysz Bryce Canyon, National Park i ewentualnie Zion National Park bo one sa blizej Grand Canyon.
exito77 Posted January 6, 2016 Author Report Posted January 6, 2016 Dziękuję bardzo za każdą odpowiedź, będę odwiedzał te strony do dnia wylotu i planował całą podróż. Jadę tam w odwiedziny do znajomej mojej mamy i chcę przy okazji pokazać mamie kawałek świata . Ja byłem w San Diego przez 6 miechów i co nie co zwiedziłem ale chciałbym aby ona zapamiętała tą podróż Grzegorz
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.