Matt3 Napisano 4 Stycznia 2016 Zgłoś Napisano 4 Stycznia 2016 Witam Wszystkich w Nowym Roku Mam Kochani do Was serdeczną prośbę o podpowiedź. Byłem już kiedyś w USA kilka miesięcy na wizie J-1, mam wyrobiony SSN. Wpadłem na pomysł, że w tym roku w wakacje pojadę sobie znowu za wielką wodę. Zamierzam trochę popracować żeby zarobić sobie na jakąś większą objazdówkę. Mam do was pytanie jak najkorzystniej rozwiązać sprawę wizową. Czy występować standardowo o wizę turystyczną ? Czy znacie może jakieś korzystniejsze rozwiązanie? Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam
andyopole Napisano 4 Stycznia 2016 Zgłoś Napisano 4 Stycznia 2016 Turystyczna, jak sama nazwa wskazuje, nie służy do pracy. Nielegalnie pracując łamiesz prawo.
sly6 Napisano 4 Stycznia 2016 Zgłoś Napisano 4 Stycznia 2016 A mając ten numer nadal pracujesz nielegalnie.musisz miec pozwolenie na prace
Joanna30 Napisano 4 Stycznia 2016 Zgłoś Napisano 4 Stycznia 2016 Czyli - w skrócie - nie ma wizy odpowiedniej do Twoich planów. No, zawsze możesz pojechać na J1 i najpierw popracować, a potem pojechać sobie na objazdówkę.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.