Jajcun Napisano 2 Marca 2016 Autor Zgłoś Napisano 2 Marca 2016 Nie wiedzialem że mogę sam sprawdzić swoje odciski palców a był bym tym bardzo zainteresowany. Wiesz może jak to zrobić możesz dać jakieś wskazówki?
sly6 Napisano 2 Marca 2016 Zgłoś Napisano 2 Marca 2016 Wchodzisz na stronę FBI.ściągasz formularz.robisz dobre odciski palców które robi dobrze pewne biuro w Warszawie.Tylko biura prywatne bierz pod uwagę. Wysylasz to do USA z oplata i czekasz ..
Jajcun Napisano 2 Marca 2016 Autor Zgłoś Napisano 2 Marca 2016 To jeszcze raz ja w sprawie tych odcisków, mam troszkę wątpliwości czy jeżeli jakimś fuksem nie mają moich odcisków w FBI czy samemu zwracając się do nich żeby sprawdzili moje odciski nie ukręce sobie kolejnego bata na siebie?
karina Napisano 3 Marca 2016 Zgłoś Napisano 3 Marca 2016 Wiem zdaję sobie z tego sprawe. Jestem niesamowicie zdziwiony tym że mówiąc oficerowi policji że jestem US citizen załatwiłem sobie dożywotni zakaz wjazdu. Nadmienie tylko że znajomy policjant jak I znajoma sędzina sądu stanu NY sprawdzali w dostępnych dla nich bazach danych moje dane i z tego co wiem mam czysty record. Nie wiem czy ma to jakieś znaczenie. Oni maja dostep do czegos innego niz ma immigration - Ty mozesz miec czysty rekord, ale na granicy powiedza Ci, ze to nie tak do konca, bo panowie na granicy maja dostep do wszystkiego (Stany sa w stanie wojny i jest to zwykla prewencja). Dlatego slyszysz czesto, ze ktos dostal green card bez pytan, a przy wlocie do USA zaskoczyli go pytaniami o sprawe sprzed 25 lat, o ktorej czlowiek dawno zapomnial i skierowali sprawe do sadu. Konsekwencje podawania sie z obywatela sa niestety duze. Najlepiej, abys z kims porozmawial kto wyjasni Ci jak naprawde wyglada Twoja sytuacja, bo szkoda, zebys sie zdecydowal na krok, ktory zamknie Ci droge d Stanow na zawsze.
karina Napisano 3 Marca 2016 Zgłoś Napisano 3 Marca 2016 To jeszcze raz ja w sprawie tych odcisków, mam troszkę wątpliwości czy jeżeli jakimś fuksem nie mają moich odcisków w FBI czy samemu zwracając się do nich żeby sprawdzili moje odciski nie ukręce sobie kolejnego bata na siebie? Gdyby FBI nie mialo Twoich odciskow, to bylby fenomen na miare wygrania powerball (albo nawet wiekszy). Uwierz mi, ze co jak co ale federalni maja wszystko albo nawet wiecej niz wszystko. Z jakiego powodu miales wziete odciski? Moze to pomoze zeby cos Ci podpowiedziec. PS. Znam chlopaka, ktory ukradl Pepsi kiedy mial 18 lat, teraz ma 45, poszedl na obywatelstwo i sprawa jest on-hold. Bo musza wyjasnic co to bylo i jak to bylo, i dlaczego on ma criminal record...
Jajcun Napisano 4 Marca 2016 Autor Zgłoś Napisano 4 Marca 2016 Dziękuje Karina że zainteresowałaś się tą sprawą, gdyż jak zauważyłem że na forum jesteś traktowana jak guru w sprawach imigracyjnych. Tak więc w czasie kiedy zostałem aresztowany byłem osobą uzależnioną od środków psychoaktywnych i zostałem aresztowany za jazdę samochodem pod wpływem substancji psychoaktywnych DUI. Cała sprawa zakończyła się jako misdemeanor. Dotarliśmy teraz do znajomego pracownika FBI tak więc może prześwietli mnie I zobaczymy co tam mają. Jeszcze chciałem się zapytać o taką kwestie czesto czytam że prawo amerykańskie działa czesto uwzględniając moralność. Ja jak widzisz trochę zwariowałem I namieszałem w swoim zyciu ale po przyjeździe do polski zaczełem leczyć się z uzależnienia I z sukcesem zakończyłem prawie trzy letnią terapie w jednym z najtrudniejszym osrodkow w polsce. Zdajemy sobie sprawe że bedziemy potrzebowali dobrego adwokata ale czy jest jakaś szansa na to że imigration czy sąd przychylniej popatrzy się na te moje występki?
pelasia Napisano 4 Marca 2016 Zgłoś Napisano 4 Marca 2016 ...ale po przyjeździe do polski zaczełem leczyć się z uzależnienia I z sukcesem zakończyłem prawie trzy letnią terapie w jednym z najtrudniejszym osrodkow w polsce. .... Chcialam tylko wcisnąć, ze gratuluje 3 lat i aby tak dalej!
sly6 Napisano 4 Marca 2016 Zgłoś Napisano 4 Marca 2016 Nie będziesz mieć Sądu Będzie Konsul,prawo i waiver Jak znajdziesz dobrego adwokata to powie Ci jakie masz szanse na waiver. Tutaj musisz mówić więcej niż na spowiedzi.miec dokumenty.akta. Czasami jest ze Konsul powie jak Pelasia i tyle będzie z wizy.
karina Napisano 4 Marca 2016 Zgłoś Napisano 4 Marca 2016 Dziękuje Karina że zainteresowałaś się tą sprawą, gdyż jak zauważyłem że na forum jesteś traktowana jak guru w sprawach imigracyjnych. YOU MADE MY DAY Tak więc w czasie kiedy zostałem aresztowany byłem osobą uzależnioną od środków psychoaktywnych i zostałem aresztowany za jazdę samochodem pod wpływem substancji psychoaktywnych DUI. Cała sprawa zakończyła się jako misdemeanor. Dotarliśmy teraz do znajomego pracownika FBI tak więc może prześwietli mnie I zobaczymy co tam mają. Jeszcze chciałem się zapytać o taką kwestie czesto czytam że prawo amerykańskie działa czesto uwzględniając moralność. Ja jak widzisz trochę zwariowałem I namieszałem w swoim zyciu ale po przyjeździe do polski zaczełem leczyć się z uzależnienia I z sukcesem zakończyłem prawie trzy letnią terapie w jednym z najtrudniejszym osrodkow w polsce. Zdajemy sobie sprawe że bedziemy potrzebowali dobrego adwokata ale czy jest jakaś szansa na to że imigration czy sąd przychylniej popatrzy się na te moje występki? Hm... zadajesz dobre pytania. Nie bardzo rozumiem - bo nie znamy szczegolow - jak bylo z Toba do konca, czyli czy poszedles na ugode z prokuratorem czy miales sprawe przed lawa przysieglych. Co KONKRETNIE Ci zarzucili - czy najpierw powiedzieli, ze bedzie to felony a nastepnie 'zeszli' z klasyfikacja do misdemeanor (bo poszedles na ugode) czy od razu bylo to misdemeanor (to tez zalezy od stanu w ktorym to wszystko mialo miejsce). Jesli wzieli Ci odciski, to sprawa wyjdzie. W niektorych stanach, pod odbyciu kary za tego typu przewinienia, mozesz miec to 'sealed' w Twoim rekordzie czyli np. jesli chcesz podjac prace w Walmart, to ik to sie nie ukaze jako Twoje przewinienie, ale - i tutaj jest sedno sprawy - chocbys nie wiem co robil, immigration ma do tego wejscie. Pytanie wiec jak to potraktuja. Moralnosc, bede szczera - bo chcesz wiedziec prawde, mam racje? - bylaby raczej niezbyt mocna Twoja strona. Popatrz: DUI (badz DWI) / 'zwiedzanie' Stanow przez 10 lat / nielegalna praca / podanie sie za obywatela USA. Wiesz teraz co mam na mysli? Zgadza sie, namieszales. Chwala Ci za to, ze chcesz teraz to prostowac. Gdybys byl w USA, byloby to latwiej obejsc, tak mi sie wydaje. Mozna by udowodnic, ze musisz zajmowac sie mama, ze mama nie jest w stanie bez Ciebie funkcjonowac itd. W innym przypadku - czyli kiedy jestes w Polsce - bedzie wyzwaniem udowodnic, ze mam nie daje sobie bez Ciebie rady. Waiver na tym wlasnie polega - ze Twoja mama bedzie cierpiec niewyobrazalna krzywde jesli Ciebie nie wpuszcza do Stanow. Napisze wiecej pozniej, bo teraz musze wracac do pracy, ale odezwe sie za kilka godzin, napisze co o tym mysle. Powodzenia. Chcialam tylko wcisnąć, ze gratuluje 3 lat i aby tak dalej! ja sie dolaczam
sly6 Napisano 4 Marca 2016 Zgłoś Napisano 4 Marca 2016 A jesli chodzi o niedanie wizy Wystarczy ze się nie zastosujesz do tego co miałeś na terapii i będzie po Bo tutaj należy pokazać ze zrobiles.miałeś i ze nie zrobisz więcej .
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.