Skocz do zawartości

Status Studenta W Uk

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

A jeśli odmówiono mi wizy rok temu ponieważ nie pracowałam ani nie uczyłam się to czy poprawnie będzie jak napiszę "IN 2014 I WAS REFUSED A VISA DUE TO BEING UNEMPLOYED NOR BEING A STUDENT." ?

• Odpowiedzi 30
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Wizy nie mozna odmowic "bo ktos sie nie uczy lub nie ma pracy". Odmówiono ci bo miałaś słaby związek z krajem pochodzenia. Podano ci tez dokładny numer podstawy prawnej. To musisz podać.

Napisano

racja Lx 13 :)

nie powinno sie nawet tak pisac za co :)

podac paragraf :) bo mozna miec brak pracy i dostac wize ;) a ktos kto ma prace tej wizy nie dostanie

• 7 miesięcy później...
Napisano

nie dostałam wizy w Londynie znów w tego samego powodu czyli słabe przywiązanie z krajem. Słyszałam że w ambasadzie w Londynie jest ciężko dostać wizę wiec chce sporobowac ponownie w ambasadzie w Warszawie. 
Czy myslicie że złożenie wizy po około pół roku i tym razem w ambasadzie w Warszawie oraz staranie się o wize wspolnie z siostra (ktora pracuje) ma sens?

Napisano

poczytaj to forum i zobaczysz jak jest w Londynie

sprawa jest taka ze mając dwie odmowy nawet jak będziesz z siostrą to nic może nie zmienić.

Napisano

nie wiem co mówiłeś za pierwszym razem co za drugim.co wpisałeś w ds za każdym razem.

nie masz zakazu wjazdu oraz ze pewnego dnia wizę otrzymasz tylko ze to może np za rok czasu.

Napisano

jeśli od roku studiuje w Anglii to czy na pytanie " Are you a permanent resident of a country/region other than your country/region of origin (nationality) indicated above? "powinnam odpowiedzieć TAK czy NIE?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...