student11 Napisano 20 Marca 2016 Autor Zgłoś Napisano 20 Marca 2016 A jeśli odmówiono mi wizy rok temu ponieważ nie pracowałam ani nie uczyłam się to czy poprawnie będzie jak napiszę "IN 2014 I WAS REFUSED A VISA DUE TO BEING UNEMPLOYED NOR BEING A STUDENT." ?
Lx13 Napisano 20 Marca 2016 Zgłoś Napisano 20 Marca 2016 Wizy nie mozna odmowic "bo ktos sie nie uczy lub nie ma pracy". Odmówiono ci bo miałaś słaby związek z krajem pochodzenia. Podano ci tez dokładny numer podstawy prawnej. To musisz podać.
sly6 Napisano 22 Marca 2016 Zgłoś Napisano 22 Marca 2016 racja Lx 13 nie powinno sie nawet tak pisac za co podac paragraf bo mozna miec brak pracy i dostac wize a ktos kto ma prace tej wizy nie dostanie
student11 Napisano 4 Listopada 2016 Autor Zgłoś Napisano 4 Listopada 2016 nie dostałam wizy w Londynie znów w tego samego powodu czyli słabe przywiązanie z krajem. Słyszałam że w ambasadzie w Londynie jest ciężko dostać wizę wiec chce sporobowac ponownie w ambasadzie w Warszawie. Czy myslicie że złożenie wizy po około pół roku i tym razem w ambasadzie w Warszawie oraz staranie się o wize wspolnie z siostra (ktora pracuje) ma sens?
sly6 Napisano 4 Listopada 2016 Zgłoś Napisano 4 Listopada 2016 poczytaj to forum i zobaczysz jak jest w Londynie sprawa jest taka ze mając dwie odmowy nawet jak będziesz z siostrą to nic może nie zmienić.
student11 Napisano 4 Listopada 2016 Autor Zgłoś Napisano 4 Listopada 2016 czyli po dwoch odmowach nie mam już szans na wize ???
sly6 Napisano 4 Listopada 2016 Zgłoś Napisano 4 Listopada 2016 nie wiem co mówiłeś za pierwszym razem co za drugim.co wpisałeś w ds za każdym razem. nie masz zakazu wjazdu oraz ze pewnego dnia wizę otrzymasz tylko ze to może np za rok czasu.
student11 Napisano 4 Listopada 2016 Autor Zgłoś Napisano 4 Listopada 2016 a props poprzednich wniosków DS160 to można jakoś zobaczyć co się wpisało w poprzednich wnioskach?
student11 Napisano 4 Listopada 2016 Autor Zgłoś Napisano 4 Listopada 2016 jeśli od roku studiuje w Anglii to czy na pytanie " Are you a permanent resident of a country/region other than your country/region of origin (nationality) indicated above? "powinnam odpowiedzieć TAK czy NIE?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.