Joanna30 Napisano 13 Maja 2016 Zgłoś Napisano 13 Maja 2016 Zastanawia mnie tylko czy jak potem będziemy wlatywać już razem i ja będę miał podstemplowaną wizę a żona i dzieci nie to czy nie zrobią nam z tego powodu jakiś problemów. Tak długo, jak oni wlecą w terminie ważności swoich wiz, nie będziecie mieli z tego powodu żadnych problemów.
tako Napisano 14 Maja 2016 Zgłoś Napisano 14 Maja 2016 "Dopiero gdy pokaze firmowa wizytowke to sie odczepiaja natychmiast." buhahahahahaha... Typowy Polus Kontraktor!
grape Napisano 14 Maja 2016 Zgłoś Napisano 14 Maja 2016 czarex, bardzo uogolniasz, przede wszystkim DonCzarny nie napisal dokad leci i w jakiej branzy bedzie pracy szukal, bed tego to sobie mozemy gdybac... U mnie np bylo zupelnie odwrotnie niz Ty opisales - praca znaleziona jeszcze z Polski, poczekali na mnie 2 miesiace, prawo jazdy - zadnego umawiania sie, czekania na termin, poszlam do DMV jak mi sie podobalo i tego samego dnia wyszlam z papierkiem ze moge jezdzic, plastik przyszedl po tygodniu. Co stan/miasto/branza to obyczaj
nixoon182 Napisano 14 Maja 2016 Zgłoś Napisano 14 Maja 2016 a ja sie podepne do tematu, kupilem bilety w lot do (chicago) i nic nie bylo zadnego pytania odnosnie paszportu, zielonej karty itp... czy o takie rzeczy pytaja dopiero 24h przed odlotem na odprawie przez neta?
czarex Napisano 14 Maja 2016 Zgłoś Napisano 14 Maja 2016 czarex, bardzo uogolniasz, przede wszystkim DonCzarny nie napisal dokad leci i w jakiej branzy bedzie pracy szukal, bed tego to sobie mozemy gdybac... U mnie np bylo zupelnie odwrotnie niz Ty opisales - praca znaleziona jeszcze z Polski, poczekali na mnie 2 miesiace, prawo jazdy - zadnego umawiania sie, czekania na termin, poszlam do DMV jak mi sie podobalo i tego samego dnia wyszlam z papierkiem ze moge jezdzic, plastik przyszedl po tygodniu. Co stan/miasto/branza to obyczaj Zawsze można gdybać. Co stan to inaczej, to prawda, napisałem z tym czym ja się zetknąłem. Cieszę się, że tak wszystko byłaś wstanie sobie poukładać. Choć załatwienie pracy nie będąc jeszcze w USA do łatwych nie należy, albo trzeba znaleźć specyficznego i otwartego pracodawcę i branżę. Jak leciałem do Kanady to też znalazłem pracę będąc jeszcze w Polsce. Jak z prawkiem sprawnie pójdzie to też zależy od stanu i DMV. W jednym przypadku kumpel 3x podchodził do praktycznego a w innym stanie inny dostał prawko od ręki - rundkę dookoła parkingu jako praktyczny zrobili i tyle. a ja sie podepne do tematu, kupilem bilety w lot do (chicago) i nic nie bylo zadnego pytania odnosnie paszportu, zielonej karty itp... czy o takie rzeczy pytaja dopiero 24h przed odlotem na odprawie przez neta? Jak leciałem to gość w "okienku" podczas przesiadki w Oslo wpisał dane przed samym lotem.
andyopole Napisano 15 Maja 2016 Zgłoś Napisano 15 Maja 2016 a ja sie podepne do tematu, kupilem bilety w lot do (chicago) i nic nie bylo zadnego pytania odnosnie paszportu, zielonej karty itp... czy o takie rzeczy pytaja dopiero 24h przed odlotem na odprawie przez neta? Teraz rzadko kiedy linie lotnicze chcą podania nru paszportu. Jednak gdy ostatnio kupowałem bilet z pomocą szefa bo on ma dobrą rękę to właśnie linie zschciały numeru paszportu. Oczywiście nie mialem. Gdy następnego dnia przynioslem paszport upolowalismy bilet w innych liniach prawie $200 taniej.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.