NisseN Napisano 4 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2016 Witam, od jakiegoś czasu walczę z myślą o studiach w USA, w oko wpadł mi www.adrian.edu i tutaj nasuwa się pare pytań, które mnie nurtują od samego poczatku, a o paru dowiedziałem sie z Google. Na jednych stronach było podane, że trzeba zdać SAT 1 oraz SAT 2 I TOEFL, na innych zaś, że zdajemy albo TOEFL albo SAT, z tego co patrzyłem na przykładowe egzaminy ( zródło: http://www.testpreppractice.net/SAT/Free-Online-SAT-Practice-Tests.aspx ) to dałbym rade oraz ogarniam angielski na tym poziomie ( gorzej z matematyka). Jak to jest z opłacaniem studiów oraz z życiem tam? Jeżeli nasunie mi sie wiecej pytań to dopisze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joanna30 Napisano 4 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2016 Z opłacaniem studiów jest tak, że przy staraniu się o wizę studencką musisz posiadać wystarczające środki finansowe i na studia, i na utrzymanie się podczas nauki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzielu Napisano 4 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2016 Jak to jest z opłacaniem studiów oraz z życiem tam? Jeżeli nasunie mi sie wiecej pytań to dopisze. Normalnie - wykladasz gotowke z wlasnej kieszeni i nie wolno Ci pracowac poza 20h wewnatrz campusu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NisseN Napisano 4 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2016 Z opłacaniem studiów jest tak, że przy staraniu się o wizę studencką musisz posiadać wystarczające środki finansowe i na studia, i na utrzymanie się podczas nauki. Z pieniędzmi to jest mniejszy problem, bardziej nurtują mnie pytania z tym jak tam sie dostac oraz czy jest jakas szansa :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaeR Napisano 4 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2016 Z opłacaniem studiów jest tak, że przy staraniu się o wizę studencką musisz posiadać wystarczające środki finansowe i na studia, i na utrzymanie się podczas nauki. Na jeden rok akademicki. Przynajmniej tak było do tej pory. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NisseN Napisano 4 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2016 A ktos ma jakies informacje jak to jest z aplikowaniem i jak patrzą na studentów, którzy sa z Europy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaeR Napisano 4 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2016 A ktos ma jakies informacje jak to jest z aplikowaniem i jak patrzą na studentów, którzy sa z Europy? Nieistotne generalnie skąd jesteś. Na każdej szanujacej się uczelni masz studentów z kilkudziesięciu krajów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly6 Napisano 4 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2016 Jak masz kasę masz wizę a do tego nie jesteś zagrożeniem to jak mają na Ciebie patrzeć Napisz dokładnie do nich i zobaczysz jak jest.ważne aby mogli wyslac Ci I 20.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NisseN Napisano 4 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2016 Zostały mi 3 lata technikum jeszcze, ale czytałem, zeby zacząć załatwiać wszystko z wyprzedzeniem 18 miesięcznym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NisseN Napisano 4 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2016 Jeżeli dobrze doczytałem to trzeba zdawać SAT I i SAT II? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.