NisseN Posted April 4, 2016 Report Share Posted April 4, 2016 Witam, od jakiegoś czasu walczę z myślą o studiach w USA, w oko wpadł mi www.adrian.edu i tutaj nasuwa się pare pytań, które mnie nurtują od samego poczatku, a o paru dowiedziałem sie z Google. Na jednych stronach było podane, że trzeba zdać SAT 1 oraz SAT 2 I TOEFL, na innych zaś, że zdajemy albo TOEFL albo SAT, z tego co patrzyłem na przykładowe egzaminy ( zródło: http://www.testpreppractice.net/SAT/Free-Online-SAT-Practice-Tests.aspx ) to dałbym rade oraz ogarniam angielski na tym poziomie ( gorzej z matematyka). Jak to jest z opłacaniem studiów oraz z życiem tam? Jeżeli nasunie mi sie wiecej pytań to dopisze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Joanna30 Posted April 4, 2016 Report Share Posted April 4, 2016 Z opłacaniem studiów jest tak, że przy staraniu się o wizę studencką musisz posiadać wystarczające środki finansowe i na studia, i na utrzymanie się podczas nauki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kzielu Posted April 4, 2016 Report Share Posted April 4, 2016 Jak to jest z opłacaniem studiów oraz z życiem tam? Jeżeli nasunie mi sie wiecej pytań to dopisze. Normalnie - wykladasz gotowke z wlasnej kieszeni i nie wolno Ci pracowac poza 20h wewnatrz campusu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NisseN Posted April 4, 2016 Author Report Share Posted April 4, 2016 Z opłacaniem studiów jest tak, że przy staraniu się o wizę studencką musisz posiadać wystarczające środki finansowe i na studia, i na utrzymanie się podczas nauki. Z pieniędzmi to jest mniejszy problem, bardziej nurtują mnie pytania z tym jak tam sie dostac oraz czy jest jakas szansa :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
KaeR Posted April 4, 2016 Report Share Posted April 4, 2016 Z opłacaniem studiów jest tak, że przy staraniu się o wizę studencką musisz posiadać wystarczające środki finansowe i na studia, i na utrzymanie się podczas nauki. Na jeden rok akademicki. Przynajmniej tak było do tej pory. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NisseN Posted April 4, 2016 Author Report Share Posted April 4, 2016 A ktos ma jakies informacje jak to jest z aplikowaniem i jak patrzą na studentów, którzy sa z Europy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
KaeR Posted April 4, 2016 Report Share Posted April 4, 2016 A ktos ma jakies informacje jak to jest z aplikowaniem i jak patrzą na studentów, którzy sa z Europy? Nieistotne generalnie skąd jesteś. Na każdej szanujacej się uczelni masz studentów z kilkudziesięciu krajów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted April 4, 2016 Report Share Posted April 4, 2016 Jak masz kasę masz wizę a do tego nie jesteś zagrożeniem to jak mają na Ciebie patrzeć Napisz dokładnie do nich i zobaczysz jak jest.ważne aby mogli wyslac Ci I 20.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NisseN Posted April 4, 2016 Author Report Share Posted April 4, 2016 Zostały mi 3 lata technikum jeszcze, ale czytałem, zeby zacząć załatwiać wszystko z wyprzedzeniem 18 miesięcznym Link to comment Share on other sites More sharing options...
NisseN Posted April 4, 2016 Author Report Share Posted April 4, 2016 Jeżeli dobrze doczytałem to trzeba zdawać SAT I i SAT II? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.