Skocz do zawartości

Wyjazd Do Usa Z Niepełnoletnią Bratanicą. Wizyta W Ambasadzie - Z Kim Jechać?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Co do wyjazdu - moje ciotki ida do notariusza po podpis do pozwolenia na wyjazd od ojcow dzieci. Nawet jak dostali paszporty po rozmowie w konsulacie to byla kartka z informacja, ze maja miec takie cos od notariusza. Ale to tylko do wyjazdu.

• Odpowiedzi 27
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Ja nie mam problemu z tym, żeby takie pismo napisać u notariusza :) tym bardziej, że niepełnoletnia nie będzie podróżowała z rodzicami tylko ze mna (ze swoją ciocią). Chodziło mi generalnie o to czy takie pismo potrzebne już jest w Ambasadzie, ale już wszystko wyjaśnione :)

Napisano

Możesz wszystko udostępniać

.zmienia się zasady i będzie

Myślisz ze skąd to wiem..dzwoniłem z pytaniem ;)

Tylko ze jakiś czas temu..

To się będzie odnosić do teraz.może jutra ;)

Napisano

To że niby kiedy mam się dowiadywać o dodatkową osobę? Dzień przed wizytą? No bez przesady, skoro pracownik, który jest na czacie mówi, że nie trzeba zgłaszać żadnej dodatkowej osoby, no to chyba nie trzeba? Poza tym logiczne jest, że osoba niepełnoletnia - mająca w lipcu 15 lat sama do Ambasady nie przyjdzie, bo musi ją reprezentować rodzic.

Napisano

Ja nie twierdzę, że się nie zmieniają :) tylko przekazuje co powiedział mi pacownik Ambasady. Dla pewności zapytałam jeszcze jedna osobę i powiedziała to samo - nie trzeba nigdzie zgłaszać rodzica niepełnoletniej

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...