Skocz do zawartości

Dv-2017 Wygrana,pytania I Odpowiedzi,ds260,badania,rozmowa,pierwsze Dni W Usa :)

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,7 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano
6 godzin temu, xDonicx napisał:

Trzeba cierpliwie czekać ja mam 20XXX i mam nadzieje ze dostanę zaproszenie :)

Oczywiscie czekam cierpliwie, tylko mnie to zainteresowalo ze w koncu sie zbliza do mojego numeru. Jak mam dostac to dostane :)

6 godzin temu, sly6 napisał:

jak późno wysłałeś ds to może być później zaproszenie na rozmowę.

Wyslane w polowie czerwca, ale pozniej poprawialem jeszcze we wrzesniu. No nic, zobaczymy co z tego wyjdzie

Napisano
15 godzin temu, hubertck napisał:

Wiec zaproszenia mozna sie spodziewac w marcu na kwiecien, tak ? Mam numer 21xxx

Zaproszenia na kwiecień będą wysłane w lutym :)

Napisano
8 minut temu, daisy1 napisał:

Zaproszenia na kwiecień będą wysłane w lutym :)

Aaa rozumiem juz jak to dziala, dzieki :) Pytam bo ewentualna rozmowa bedzie w Warszawie, a ja mieszkam w Irlandii i mam zaplanowy wyjazd na maj juz. Wiec najwyzej przedluze pobyt, albo polece dwa razy

Napisano

hejka. mam pytanie.chcialam dzisiaj uiscic oplate imigracyjna USCIS na www.uscis.gov/uscis-elis  wszystko mi dobrze szlo do pewnego momentu. wrrr. na koncu trzeba bylo podac swoje dane do zaplaty, waznosc karty i account number???. no i zatrzymałam sie gdyz myslalam ze bede musiala podac nr karty visa gdyz taka mam a nie nr konta. i teraz nie wiem co wpisac, bo jak sie okazuje niektore karty maja na przodzie taki nr a moja nie ma. czy ktos wie skad mam ten numer zdobyc. mam karte usd w mbanku i tam tez nie umieli mi pomoc jaki numer wpisac. i napewno to nie jest caly nr bankowy gdyz jest za dlugi. pozdrawiam

Napisano
13 godzin temu, raczko napisał:

Hej Raczko 

Wy juz zdaje sie za moment wylatujecie :D. Czy wiecie juz dokladnie dokad ? 

My jeszcze miesiac w Norwegii, 18 marca wracamy do Polski na 2 miesiace i w maju lecimy do USA :D

Mamy w koncu 3 dokladne lokalizacje : Okolice Boca Raton,  Sarasota/ Venice  i  Fish Hawk / Riverview (okolice Tampa).

Po sprawdzeniu tych wlasnie miejsc wiemy, ze jest tam: 

a) Bezpiecznie

b). dobre szkoly dla naszych dzieci elementary and middle

c). praca (tutaj z przewaga Boca Raton i Fish Hawk - Tampa Area

Pozdrawiamy 

Napisano
5 godzin temu, kozdii napisał:

Hej Raczko 

Wy juz zdaje sie za moment wylatujecie :D. Czy wiecie juz dokladnie dokad ? 

My jeszcze miesiac w Norwegii, 18 marca wracamy do Polski na 2 miesiace i w maju lecimy do USA :D

Mamy w koncu 3 dokladne lokalizacje : Okolice Boca Raton,  Sarasota/ Venice  i  Fish Hawk / Riverview (okolice Tampa).

Po sprawdzeniu tych wlasnie miejsc wiemy, ze jest tam: 

a) Bezpiecznie

b). dobre szkoly dla naszych dzieci elementary and middle

c). praca (tutaj z przewaga Boca Raton i Fish Hawk - Tampa Area

Pozdrawiamy 

Tak już wiemy

Powiem szczerze, że jeszcze 2 tygodnie temu nic nie miałam.

Jedziemy do Orlando. Mamy tam wynajęte mieszkanie. Będziemy tam mieszkać, pracować i wszystko załatwiać, a po jakimś czasie odwiedzimy wszystkie te miejsca, które nas interesują jeśli chodzi o mieszkanie już na stałe. Oczywiście zapraszam na kawę jak już tam będziecie. Zapewne będę bogatsza o informacje dotyczące szkół i ogólnie życia. Już na ten moment wiem, że np. jak przyjadę przysługuje mi po 500$ na każde dziecko oraz przedszkole jest za darmo w wymiarze 4 h itp. Oczywiście się okaże na miejscu jak z tym będzie naprawdę Będę prowadzić bloga od momentu wylotu w którym mam zamiar zamieszczać podobne informacje, więc mogę w razie czegoś coś pomóc. A wylot mam za 37 dni jeszcze kuuuuupa czasu

Napisano

Cześć wam wszystkim :)

W środę byłam na spotkaniu w ambasadzie, mieliście rację to naprawdę była formalność. Pani konsul przemiła, pytała się który raz brałam udział w loterii, czy bylam kiedyś w USA, do jakiego stanu się wybieram, czy mam tam rodzinę-kogo i co zamierzam tam robić czy pójdę do pracy czy na studia. Nie pytała się gdzie będę pracować ani nie prosiła o wyciąg z konta. Wyglądało to tak jakby wypełniła ankietę. Pogratulowała mi i tyle. Stres nie był potrzebny :)

Miałam nr 17XXX, wniosek wysłałam w maju parę dni po wylosowaniu.  

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...