soley_y Napisano 28 Maja 2016 Zgłoś Napisano 28 Maja 2016 Cześć Wybieram się na wakacje do NYC i chciałabym się dowiedzieć czy istnieje coś takiego jak Tax free,zwrot podatku za zakupy dla osoby, która nie mieszka w Stanach? Jeśli tak to czy dotyczy to tylko niektórych sklepów i produktów? Dziękuję za pomoc!
andyopole Napisano 28 Maja 2016 Zgłoś Napisano 28 Maja 2016 Nie wiem jak w NY ale gdy kupuję coś w Washington to po okazaniu prawa jazdy z OR nie doliczają mi sales taxu.
soley_y Napisano 29 Maja 2016 Autor Zgłoś Napisano 29 Maja 2016 A jak wygląda kwestia zakupu sprzętu firmy Apple? Co z podatkiem? Czy ceny podane na stronach to ceny ostateczne? Dzięki i pozdrawiam
kzielu Napisano 29 Maja 2016 Zgłoś Napisano 29 Maja 2016 A jak wygląda kwestia zakupu sprzętu firmy Apple? Co z podatkiem? Czy ceny podane na stronach to ceny ostateczne? Dzięki i pozdrawiam Nie, nie zawieraja podatku stanowego.
andyopole Napisano 30 Maja 2016 Zgłoś Napisano 30 Maja 2016 Nie, nie zawieraja podatku stanowego. Tego nie lubie. U nas nie ma sales taxu więc poza Oregonem zawsze mnie przy kasie czeka zaskoczenie ze chcą ode mnie więcej pieniędzy niż na metce. Zapominam o tym.
ilon Napisano 30 Maja 2016 Zgłoś Napisano 30 Maja 2016 Dokladnie to jest mega mylace i wkurzajace. Jakby nie mogli od razu podac juz tej ceny ktora trzeba bedzie zaplacic.
Ula87 Napisano 31 Maja 2016 Zgłoś Napisano 31 Maja 2016 A jak chcę przywieźć do Polski kilka sztuk to nie ma problemu ?
andyopole Napisano 1 Czerwca 2016 Zgłoś Napisano 1 Czerwca 2016 A jak chcę przywieźć do Polski kilka sztuk to nie ma problemu ? Kupić możesz ile chcesz.
Gość alik Napisano 23 Czerwca 2016 Zgłoś Napisano 23 Czerwca 2016 Dokladnie to jest mega mylace i wkurzajace. Jakby nie mogli od razu podac juz tej ceny ktora trzeba bedzie zaplacic. Bo firmy nie obchodzi ile kazdy stan nalicza podatku Niektore stany sa lepsze niektore gorsze.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.