soley_y Posted May 28, 2016 Report Share Posted May 28, 2016 Cześć Wybieram się na wakacje do NYC i chciałabym się dowiedzieć czy istnieje coś takiego jak Tax free,zwrot podatku za zakupy dla osoby, która nie mieszka w Stanach? Jeśli tak to czy dotyczy to tylko niektórych sklepów i produktów? Dziękuję za pomoc! Link to comment Share on other sites More sharing options...
andyopole Posted May 28, 2016 Report Share Posted May 28, 2016 Nie wiem jak w NY ale gdy kupuję coś w Washington to po okazaniu prawa jazdy z OR nie doliczają mi sales taxu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
soley_y Posted May 29, 2016 Author Report Share Posted May 29, 2016 A jak wygląda kwestia zakupu sprzętu firmy Apple? Co z podatkiem? Czy ceny podane na stronach to ceny ostateczne? Dzięki i pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
kzielu Posted May 29, 2016 Report Share Posted May 29, 2016 A jak wygląda kwestia zakupu sprzętu firmy Apple? Co z podatkiem? Czy ceny podane na stronach to ceny ostateczne? Dzięki i pozdrawiam Nie, nie zawieraja podatku stanowego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
andyopole Posted May 30, 2016 Report Share Posted May 30, 2016 Nie, nie zawieraja podatku stanowego. Tego nie lubie. U nas nie ma sales taxu więc poza Oregonem zawsze mnie przy kasie czeka zaskoczenie ze chcą ode mnie więcej pieniędzy niż na metce. Zapominam o tym. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ilon Posted May 30, 2016 Report Share Posted May 30, 2016 Dokladnie to jest mega mylace i wkurzajace. Jakby nie mogli od razu podac juz tej ceny ktora trzeba bedzie zaplacic. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ula87 Posted May 31, 2016 Report Share Posted May 31, 2016 A jak chcę przywieźć do Polski kilka sztuk to nie ma problemu ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
andyopole Posted June 1, 2016 Report Share Posted June 1, 2016 A jak chcę przywieźć do Polski kilka sztuk to nie ma problemu ? Kupić możesz ile chcesz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest alik Posted June 23, 2016 Report Share Posted June 23, 2016 Dokladnie to jest mega mylace i wkurzajace. Jakby nie mogli od razu podac juz tej ceny ktora trzeba bedzie zaplacic. Bo firmy nie obchodzi ile kazdy stan nalicza podatku Niektore stany sa lepsze niektore gorsze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.