DonCzarny Napisano 1 Sierpnia 2016 Zgłoś Napisano 1 Sierpnia 2016 A powiedzcie mi jak to jest z koniecznością informowania tych wszystkich urzędów w sytuacji, gdy na rozmowie w konsulacie podałem adres do rodziny w Kalifornii, a będę mieszkał na Florydzie, ale do momentu znalezienia mieszkania zatrzymam się w hotelu w okolicach Miami. Czy na lotnisku (ląduję w JFK, a do Miami jadę samochodem) mam aktualizować adres podając ten hotelowy czy lepiej nic nie mówić i dopiero jak się wprowadzę do mieszkania to zaktualizować. Jak GC przyjdą do CA to nie będzie problemu, bo mi rodzina prześle na FL.
Gość alik Napisano 2 Sierpnia 2016 Zgłoś Napisano 2 Sierpnia 2016 @alik Dzięki za listę! Jest coś na tej liście, czego nie dało się zmienić online? O ile pamietam, to tak. A powiedzcie mi jak to jest z koniecznością informowania tych wszystkich urzędów w sytuacji, gdy na rozmowie w konsulacie podałem adres do rodziny w Kalifornii, a będę mieszkał na Florydzie, ale do momentu znalezienia mieszkania zatrzymam się w hotelu w okolicach Miami. Czy na lotnisku (ląduję w JFK, a do Miami jadę samochodem) mam aktualizować adres podając ten hotelowy czy lepiej nic nie mówić i dopiero jak się wprowadzę do mieszkania to zaktualizować. Jak GC przyjdą do CA to nie będzie problemu, bo mi rodzina prześle na FL. Ja bym wolala nie ryzykowac i radze informowac ich o kazdym adresie. Mozna zrobic to online, co Ci szkodzi?
DonCzarny Napisano 4 Sierpnia 2016 Zgłoś Napisano 4 Sierpnia 2016 O ile pamietam, to tak. Ja bym wolala nie ryzykowac i radze informowac ich o kazdym adresie. Mozna zrobic to online, co Ci szkodzi? Szkodzi mi tylko to, że w hotelu spędzę maksymalnie 2 tygodnie, a przez ten czas raczej nie przyślą mi zielonej karty. Wolałbym żeby przysłali do rodziny w CA, niż do hotelu jak już mnie tam nie będzie. Szukaj potem wiatru w polu.
hubertck Napisano 3 Maja 2017 Zgłoś Napisano 3 Maja 2017 @DonCzarny Bede w podobnej sytuacji do Ciebie z tymi adresami. Jak to ogarnales ?
karolamo Napisano 9 Maja 2017 Zgłoś Napisano 9 Maja 2017 Zachęcam do zapoznania się z naszą listą http://kierunekfloryda.com/gdzie-zmienic-adres-po-przeprowadzce/
czarex Napisano 16 Czerwca 2017 Zgłoś Napisano 16 Czerwca 2017 Jak wypelnilem wniosek online o zmiane adresu, to czy musze tez wysylac AR-11 ktory wydrukowalem po zatwierdzeniu na stronie?
andyopole Napisano 17 Czerwca 2017 Zgłoś Napisano 17 Czerwca 2017 6 godzin temu, czarex napisał: Jak wypelnilem wniosek online o zmiane adresu, to czy musze tez wysylac AR-11 ktory wydrukowalem po zatwierdzeniu na stronie? Schowaj do szuflady, jak im ruskie albo kitajce zhakuja serwery będziesz miał dowód że zgłosiłes zmiane adresu na czas.
ewelina88 Napisano 4 Kwietnia 2019 Zgłoś Napisano 4 Kwietnia 2019 Witam Proszę o informację, który Form Number wybrać: IVF czy OS155A przy zmianie adresu online dla posiadacza zielonej karty? Pozdrawiam Ewelina
andyopole Napisano 5 Kwietnia 2019 Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2019 Aż wstałem i poszukalem w biurku. Mój druk o zmianie adresu ma symbol AR-11.
Xarthisius Napisano 5 Kwietnia 2019 Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2019 If you are entering the United States on an immigrant visa, we will mail your Green Card to the mailing address in the U.S. you provided at the time of your immigrant visa interview or when you were admitted entry into the United States. If you move after you arrive in the U.S., please update your address. The Form Number used for an address change on a USCIS Immigrant Fee payment is “IVF” or “OS155A”. [1] [1] https://egov.uscis.gov/coa/addressChange.do;jsessionid=7A6A6670685F31E3DAFB2AE9A0DC668C Wsioryba, jezeli jeszcze nie masz karty.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.