IzabelaLap Napisano 12 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Napisano 12 Stycznia 2017 I czy to prawda, że czas oczekiwania na rozmowę z konsulem to około 5 lat?
kzielu Napisano 12 Stycznia 2017 Zgłoś Napisano 12 Stycznia 2017 Inne nazwisko nie bedzie tysiace par tak robi, aktualny czas dla F2A to 1.5-2 lata - sprawdz Visa Bulletin (ktory bedzie Twoim najlepszym przyjacielem przez ten okres), to nie bedziesz musial sie nikogo pytac...
sly6 Napisano 12 Stycznia 2017 Zgłoś Napisano 12 Stycznia 2017 i te daty beda i sie zmieniaja,,raz jest 1 rok w raz blizej 5 lat. jak kto bedzie teraz gdy nie dlugo bedzie Nowa Administracja to czas pokaze .
IzabelaLap Napisano 12 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Napisano 12 Stycznia 2017 Wielkie dzięki za pomoc dobry człowieku !
IzabelaLap Napisano 14 Marca 2017 Autor Zgłoś Napisano 14 Marca 2017 Jesteśmy w trakcie kompletowania dokumentów i mamy pytanie czy np. Dopisanie mnie do męża samochodu jako współwłaściciela i do konta bankowego ma sens, czy nie trzeba tego robić ?
kzielu Napisano 14 Marca 2017 Zgłoś Napisano 14 Marca 2017 20 minut temu, IzabelaLap napisał: Jesteśmy w trakcie kompletowania dokumentów i mamy pytanie czy np. Dopisanie mnie do męża samochodu jako współwłaściciela i do konta bankowego ma sens, czy nie trzeba tego robić ? Ma.
IzabelaLap Napisano 19 Marca 2017 Autor Zgłoś Napisano 19 Marca 2017 Mamy skompletowane już takie dokumenty: wspólny adres zameldowania, wspólne konto bankowe, odpis skrócony aktu małżeństwa (wysyłamy oryginał czy kopię?), czy ktoś mógłby nam powiedzieć co jeszcze potrzebujemy (oprócz oczywiście formularzy, które wypełnimy)? Czy oba nasze akty urodzenia są potrzebne ( i tu pytanie pełne czy skrócone?) Przeczytalam gdzieś na tym forum, że można tez wysłać nasze zdjęcia, np. z wakacji, czy to jest rzeczywiście przydatne? Z góry dziękuję za pomoc.
Amy Napisano 19 Marca 2017 Zgłoś Napisano 19 Marca 2017 Ja wyslalam jako dokumenty dodatkowe np.: akt slubu, wspolne zdjecia ze slubu wakacji itd., wspolne konta bankowe, ubezpieczenie zdrowotne, ubezpieczenie na samochody, na zycie, na dom, wspolna wlasnosc dom, samochody, rachunki za wode, gaz, prad itp., listy z rekomendacjami od przyjaciol, wspolnie rozliczane podatki, (wszystkie dokumenty, ktore maja moje i meza nazwisko oraz nasz wspolny adres)
IzabelaLap Napisano 20 Marca 2017 Autor Zgłoś Napisano 20 Marca 2017 22 godziny temu, Amy napisał: Ja wyslalam jako dokumenty dodatkowe np.: akt slubu, wspolne zdjecia ze slubu wakacji itd., wspolne konta bankowe, ubezpieczenie zdrowotne, ubezpieczenie na samochody, na zycie, na dom, wspolna wlasnosc dom, samochody, rachunki za wode, gaz, prad itp., listy z rekomendacjami od przyjaciol, wspolnie rozliczane podatki, (wszystkie dokumenty, ktore maja moje i meza nazwisko oraz nasz wspolny adres) A czy wniosek wysyłamy z Polski czy z USA? Jestem aktualnie w Polsce a do Stanów lecę we wrześniu i nie wiem czy mogę wysłać to tutaj czy lepiej ze stanów? I czy dokumenty maja przychodzić na mój adres w stanach czy w Polsce ?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.