Joanna30 Napisano 21 Lipca 2016 Zgłoś Napisano 21 Lipca 2016 Ja tam w kiosku niczego nie wypełniałam. Skanowałam paszport, kiosk mi robił zdjęcie, odpowiedziałam na kilka pytań i wsio
Joanna30 Napisano 21 Lipca 2016 Zgłoś Napisano 21 Lipca 2016 Myślałam, że mówisz o deklaracji celnej, bo ja mówiłam właśnie o niej
misfer Napisano 23 Lipca 2016 Autor Zgłoś Napisano 23 Lipca 2016 Lx13 mowi o deklaracji celnej chyba, Joanna30 czyli deklaracje wypełniałaś na niebieskiej kartce??
Joanna30 Napisano 23 Lipca 2016 Zgłoś Napisano 23 Lipca 2016 Ja mówię o deklaracji celnej Tak, tej na niebieskiej kartce. Nie wypełniałam jej w żadnym kiosku, tylko w samolocie.
misfer Napisano 24 Lipca 2016 Autor Zgłoś Napisano 24 Lipca 2016 Joanna30 a kiedy leciałaś jak można wiedzieć??
misfer Napisano 24 Lipca 2016 Autor Zgłoś Napisano 24 Lipca 2016 Ok czyli świeży temat, ja lecę na JFK ponoć już też są tam kioski.... poklikamy pożyjemy:)
anowak84 Napisano 10 Sierpnia 2016 Zgłoś Napisano 10 Sierpnia 2016 Witam. Ja we wrześniu będę leciał do NY. Lądowanie man na JFK. W USA byłem kilka razy. Teraz mam nową wizę b1/b2. Pamiętam, ze zawsze wypełniałem w samolocie wniosek i94 po czym juz na miejscu gadałem z celnikiem, skanowałem odciski i opuszczałem lotnisko. Jak to wygląda teraz? Bo już nic nie rozumiem. Jedni piszą, że trzeba wypełnić i94 tak czy siak, inni że rozmowa, a jeszcze inni, że jakiś kiosk. Wszedłem teraz na YT żeby zobaczyć filmiki z tym kioskiem. Skąd ten kiosk będzie wiedział, że mam wizę jak skanują tam tylko główną stronę paszportu? Czy pytania które zadaje kiosk ograniczają się do odpowiedzi "yes" "no" (typowe pytania o kontakt ze zwierzętami, mięso i cło)? Czy kiosk zadaje też jakieś inne pytania bardziej szczegółowe? Ile trwa taka kontrola? Czy jest tam jakaś obsługa, żeby pomóc w razie czego? Już mam mętlik w głowie. Z góry dzięki za pomoc.
sly6 Napisano 10 Sierpnia 2016 Zgłoś Napisano 10 Sierpnia 2016 Jesli ktoś Ci mówi o I94 to nie słuchaj go..nie wypełnia sie tego juz Więcej Ci odpowie Joanna
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.