kk2449 Posted September 5, 2016 Report Share Posted September 5, 2016 Witam, zamierzam aplikować o wizę turystyczną. Pracuję w międzynarodowej firmie, możliwe, że przez okres ważności wizy zostanę oddelegowany na delegację do USA. Mam pytanie, czy mogę aplikować jednocześnie o wizę turystyczną i służbową. Czy muszę przedstawić jakieś dokumenty z zaproszeniem od siedziby w firmy w USA? Czy jeżeli zostanie mi odmówiona wiza służbowa, to jest szansa na uzyskanie wizy turystycznej? dzięki z góry Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted September 5, 2016 Report Share Posted September 5, 2016 Wiza b1 to biznesowa i czasami ludzie nie aplikujący o ta wizę dostają ja przy wizie turystycznej. Jeśli chcesz dostać wizę b1 to musisz mieć dokumenty przedstawiający ze lecisz np od firmy a pod czas rozmowy mówisz ze chcesz lecieć później turystycznie. Jak firma nie jest na celowniku Ambasady i lecisz faktycznie w sprawach b1 to taką wizę bez trudu dostaniesz a jak nie to i wizy turystycznej nie dostaniesz pod czas takiego spotkania. Czasami ludzie nic nie mówią o b2 I dostają do b1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtekpatryk Posted September 23, 2016 Report Share Posted September 23, 2016 witam chciałem zapytać o wypełnienie formularza wizowego DS160, nie mam drukarki w domu, czy w takim razie jest możliwość wypełnienia formularza, zatwierdzenia, wysłania go do konsulatu, a następnie zapisania na komputerze np. w formacie pdf, a następnie przesłania go pocztą elektroniczną i wydrukować z innego komputera? z góry dziękuję za odpowiedzi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted September 23, 2016 Report Share Posted September 23, 2016 Prześlesz potwierdzenie a nie caly ds160 Możesz takie coś zrobić Link to comment Share on other sites More sharing options...
winetou Posted September 30, 2016 Report Share Posted September 30, 2016 z ciekawostek - miałem podobną sytuację, tzn. plan wyjazdu był turystyczny, ale nie wykluczałem, że przez najbliższe 10 lat będę latał do USA w celach biznesowych, więc na swoim wniosku zaznaczyłem i B1 i B2. Wypełniałem jednoczesnie wniosek dla żony i córki, gdzie zaznaczyłem już tylko B2. Jak wizy przyszły, to okazało się, że wszyscy dostaliśmy B1/B2 włącznie z moją wtedy 1 roczną córką Link to comment Share on other sites More sharing options...
szkon Posted January 9, 2019 Report Share Posted January 9, 2019 Cześć, trochę odkopię temat. W 2016 ubiegałem się o wizę turystyczną i ją otrzymałem - w paszporcie mam Visa Type /Class B1/B2, na etykiecie naklejanej przez konsulat mam samo B2, przy pierwszej wizycie w USA urzędnik na lotnisku wbił pieczątke i też napisał samo B2. W tym roku lecę na konferencję więc potrzebuję B1. Jak sprawdzić czy na 100% mam też B1 czy jednak tylko B2? Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
mcpear Posted January 9, 2019 Report Share Posted January 9, 2019 Nie wiem co rozumiesz przez "etykiete" a co przez "w paszporcie". Jesli w takiej naklejce jak na zdjeciu masz Class: "B1/B2" - to masz obie Link to comment Share on other sites More sharing options...
szkon Posted January 9, 2019 Report Share Posted January 9, 2019 mam tam B1/B2 chodzi mi o tą etykietę - została naklejona na tylnej okładce przez konsulat Link to comment Share on other sites More sharing options...
Joanna30 Posted January 9, 2019 Report Share Posted January 9, 2019 Ale tą naklejkę, to powinieneś sobie dawno odkleić Link to comment Share on other sites More sharing options...
szkon Posted January 9, 2019 Report Share Posted January 9, 2019 Nie przeszkadza mi, chociaż wprowadziła małe zamieszanie w mojej głowie. Czyli mam B1 również, kupuje bilety i cisne na lotnisko Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.