Skocz do zawartości

Zakup Samochodu I Ubezpieczenie Go Na Wizie B1/b2 - Connecticut

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Czy jest możliwość zakupu samochodu, zarejestrowania go i ubezpieczenia będąc turystą z polskim prawem jazdy? Potrzebuję auta do zwiedzania, wypady po Connecticut i okolicznych stanach. Niestety nikt z moich znajomych nie garnie się do zarejestrowania auta na siebie, tak żebym mógł nim jeździć nawet za opłatą.. Wypożyczenie samochodu na 4 miesiące nie bardzo mi się opłaca.

Dysponuję wydzielonym budżetem na samochód i ubezpieczenie. Nie martwię się o odsprzedaż bo tym się zajmie znajomy.

Z góry dzięki za pomoc.

pozdrawiam

Napisano

Ja nie moglam sama zarejestrowac samochodu bez amerykanskiego prawa jazdy. Mialam zielona karte, polskie prawko, miedzynarodowe, SSN, ale niestety .. nie wystarczylo dla szanownego MVA :D

Napisano

Napisałem do Amerykanina polskiego pochodzenia, który zajmuje się ubezpieczeniami motoryzacyjnymi, odpisał, że nie ma problemu z rejestracją auta jako turysta w connecticut... Pewnie na jakimś wałku.. Muszę chyba zadzwonić do DMV, żeby uzyskać pewność.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...