anowak84 Napisano 27 Września 2016 Zgłoś Napisano 27 Września 2016 Witam. Czy jest możliwość zakupu samochodu, zarejestrowania go i ubezpieczenia będąc turystą z polskim prawem jazdy? Potrzebuję auta do zwiedzania, wypady po Connecticut i okolicznych stanach. Niestety nikt z moich znajomych nie garnie się do zarejestrowania auta na siebie, tak żebym mógł nim jeździć nawet za opłatą.. Wypożyczenie samochodu na 4 miesiące nie bardzo mi się opłaca. Dysponuję wydzielonym budżetem na samochód i ubezpieczenie. Nie martwię się o odsprzedaż bo tym się zajmie znajomy. Z góry dzięki za pomoc. pozdrawiam
andyopole Napisano 27 Września 2016 Zgłoś Napisano 27 Września 2016 Jeśli znajomy taki szybki to niech kupi, zarejestruje i ubezpieczy na Ciebie. Latwo nie będzie, o ile w ogole możliwe..
sly6 Napisano 27 Września 2016 Zgłoś Napisano 27 Września 2016 NP na tej stronie jest opisane https://www.tripadvisor.com/ShowTopic-g1-i12567-k8830970-Register_a_car_in_the_US_as_foreigner_have_address_no_SSN-Road_Trips.html Każdy Stan ma inne zasady
ilon Napisano 27 Września 2016 Zgłoś Napisano 27 Września 2016 Ja nie moglam sama zarejestrowac samochodu bez amerykanskiego prawa jazdy. Mialam zielona karte, polskie prawko, miedzynarodowe, SSN, ale niestety .. nie wystarczylo dla szanownego MVA
anowak84 Napisano 27 Września 2016 Autor Zgłoś Napisano 27 Września 2016 Napisałem do Amerykanina polskiego pochodzenia, który zajmuje się ubezpieczeniami motoryzacyjnymi, odpisał, że nie ma problemu z rejestracją auta jako turysta w connecticut... Pewnie na jakimś wałku.. Muszę chyba zadzwonić do DMV, żeby uzyskać pewność.
sly6 Napisano 27 Września 2016 Zgłoś Napisano 27 Września 2016 Masz to opisane w linku co Ci podałem I chodzi o ten Stan co się pytasz pod koniec pisze.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.