karol0219 Posted October 2, 2016 Report Share Posted October 2, 2016 Witam forumowiczów Jako iż jestem tu nowy, a w tym roku wraz z narzeczoną planujemy wziąć udział w loterii wizowej, mam kilka pytań. Co w wypadku, gdy jedno z nas wylosuje zieloną kartę, nie umieszczając siebie nawzajem w formularzu (bo chyba nie ma takiego miejsca, gdzie można byłoby wpisać narzeczoną), ślub planujemy na maj 2018, JEŻELI zostaniemy szczęśliwie wylosowani w loterii, to czy jeśli weźmiemy ślub przed rozmową z konsulem, to z automatu jedno z nas dostanie zieloną kartę, jako mąż/żona wylosowanego? Jeżeli nie, to co wtedy robić? Rozłąka to dosyć kiepski pomysł i raczej żadne z nas nie będzie chciało czekać latami, aż drugie dostanie zieloną kartę. Nigdzie w sieci nie mogę znaleźć odpowiedzi na moje pytania... Z góry dziękuję za szybką odpowiedź, pozdrawiam! Link to comment Share on other sites More sharing options...
zielonywkarty Posted October 2, 2016 Report Share Posted October 2, 2016 bierzecie slub po losowaniu i przed rozmowa. jak macie dowody ze jestescie ze soba nie od dzis to przejdzie bez problemu Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted October 2, 2016 Report Share Posted October 2, 2016 Masz to opisane w dziale zielona karta i tematy o loterii. Link to comment Share on other sites More sharing options...
karol0219 Posted October 2, 2016 Author Report Share Posted October 2, 2016 Racja, dopiero zagłębiłem się bardziej, a wcześniej niestety nie mogłem znaleźć odpowiedzi na te pytania Mimo wszystko dziękuję bardzo. Trochę spamując - osoby przebywające na stałe w USA może mają takie informacje, ciężko się załapać w mediach w USA? Chodzi mi tu o pracę jako reporter w tv, portalu internetowym czy choćby nawet w radiu? Przyjmują "obcych" bez przepięknego, nie skażonego wschodnioeuropejskim akcentem angielskiego? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zielonywkarty Posted October 3, 2016 Report Share Posted October 3, 2016 Jak masz angola fluent +++++ i jestes dziesiec razy lepszy od lokalnych to pewnie cos znajdziesz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted October 3, 2016 Report Share Posted October 3, 2016 Język to podstawa lecz liczy się jak poznasz zasady życia reporterów i co interesuje Amerykanów Link to comment Share on other sites More sharing options...
kzielu Posted October 3, 2016 Report Share Posted October 3, 2016 Racja, dopiero zagłębiłem się bardziej, a wcześniej niestety nie mogłem znaleźć odpowiedzi na te pytania Mimo wszystko dziękuję bardzo. Trochę spamując - osoby przebywające na stałe w USA może mają takie informacje, ciężko się załapać w mediach w USA? Chodzi mi tu o pracę jako reporter w tv, portalu internetowym czy choćby nawet w radiu? Przyjmują "obcych" bez przepięknego, nie skażonego wschodnioeuropejskim akcentem angielskiego? Jako reporter w TV to moim zadaniem szanse zerowe - przez wschodnioeuropejski akcent. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ilon Posted October 3, 2016 Report Share Posted October 3, 2016 Jako reporter w TV to moim zadaniem szanse zerowe - przez wschodnioeuropejski akcent. A ja zawsze chcialam byc pogodynka. Wlasnie skresliles moje marzenia... ;< Link to comment Share on other sites More sharing options...
kzielu Posted October 3, 2016 Report Share Posted October 3, 2016 A ja zawsze chcialam byc pogodynka. Wlasnie skresliles moje marzenia... ;< Wrzuc zdjecie to zobaczymy czy masz szanse ;-) (a tak na serio - to moze w innych stanach jest inaczej ale z nudow sledzilem troche historie dziewczyny ktora jest anchorem w lokalnej stacji ktora ogladam i wyslali ja na jakies lekcje z poprawnego mowienia - tylko dlatego ze dziwnie przeciagala zawsze ostatni wyraz w zdaniu i widzowie to zauwazyli - wiec to byl zupelnie inny kaliber (nieporownywalnie mniejszy) niz akcent. Tak btw - to wygladac tez do ludzi trzeba - taka rzeczywistosc (przyznam ze mam lekki crush na dziewczyne ktora tutaj pogode zapodaje ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ilon Posted October 3, 2016 Report Share Posted October 3, 2016 Wrzuc zdjecie to zobaczymy czy masz szanse ;-) Kzielu, z tylu czy z przodu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.