Skocz do zawartości

Skuteczny Sposób Na Emigrację Do Usa?

el_hombre91

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 31
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Zawsze mozesz jechac odwiedzic ja na turystycznej. Ona do Polski tez moze przyjechac.

Świetnie! Nie wiem dlaczego ale z góry założyłem że podczas okresu oczekiwania nie miałbym wjazdu do US na żadnej wizie. Dzięki za cenne info.

Napisano

Świetnie! Nie wiem dlaczego ale z góry założyłem że podczas okresu oczekiwania nie miałbym wjazdu do US na żadnej wizie. Dzięki za cenne info.

Musiał byś sprawdzić jak to dokładnie wygląda w praktyce, bo z tego co pamiętam we wniosku o wize jest pytanie "czy złożył ktoś w Państwa imieniu petycję o wizę imigracyjną".

Niewiem czym może skutkować zaznaczenie odpowiedzi "Yes", wydaje mi się że odmową wizy turystycznej.

Napisano

dlatego napisałem żeby sprawdził w praktyce, może na forum jest taka osoba która otrzymała wize, mając jednocześnie złożoną petycję?

więcej chyba od szczęścia zależy a nie od czynników, były osoby na tym forum które powinny dostać wizę bez problemu, a dostały odmowe (mowa o osobach bez żadnychj petycji).

A tu masz oficjalne info ze strony Ambasady USA:

"Czy mogę się ubiegać o wizę turystyczną, jeśli mam złożoną petycję na pobyt stały lub petycję narzeczeńską?
Zgodnie z sekcją 214 Aktu o Imigracji i Naturalizacji, konsul ma prawo przypuszczać, że każda osoba starająca się o wizę turystyczną jest potencjalnym imigrantem, dopóki osoba ta nie udowodni, że jest inaczej. Osoby, na które została złożona petycja imigracyjna, z założenia przedstawiają intencję imigracji do Stanów Zjednoczonych. Zatem ich zdolność do przekonania konsula, że chcą wyjechać tylko na krótki pobyt jest zdecydowanie mniejsza."
Napisano
"Czy mogę się ubiegać o wizę turystyczną, jeśli mam złożoną petycję na pobyt stały lub petycję narzeczeńską?
Zgodnie z sekcją 214 Aktu o Imigracji i Naturalizacji, konsul ma prawo przypuszczać, że każda osoba starająca się o wizę turystyczną jest potencjalnym imigrantem, dopóki osoba ta nie udowodni, że jest inaczej. Osoby, na które została złożona petycja imigracyjna, z założenia przedstawiają intencję imigracji do Stanów Zjednoczonych. Zatem ich zdolność do przekonania konsula, że chcą wyjechać tylko na krótki pobyt jest zdecydowanie mniejsza."

I właśnie dlatego logika mi podpowiedziała że w wypadku złożenia takiej petycji o wizę imigracyjną nie będzie mi przysługiwał wjazd na turystycznej bo będą się bać że im tam zostanę nielegalnie przed rozpatrzeniem wniosku. W takim układzie warto postarać się o turystyczną przed złożeniem takiej petycji, czyż nie?

Napisano

I właśnie dlatego logika mi podpowiedziała że w wypadku złożenia takiej petycji o wizę imigracyjną nie będzie mi przysługiwał wjazd na turystycznej bo będą się bać że im tam zostanę nielegalnie przed rozpatrzeniem wniosku. W takim układzie warto postarać się o turystyczną przed złożeniem takiej petycji, czyż nie?

Pozostanie nielegalnie generalnie jest dosc glupie w takiej sytuacji bo bedac nielegalnie - jak czas oczekiwania uplynie nie bedziesz mogl zmienic statusu i caly misterny plan w p***u dopoki malzonka nie zostanie obywatelem. Co do pytania czy warto - to zalezy jak bardzo zalezy Ci zeby tam pojechac i odwiedzic zone - do stracenia masz te 500 czy ilestam pln, jezeli bedziesz brzmial wiarygodnie to szanse na otrzymanie wizy masz - jak pisalem - nie jestes automatycznie wykluczony.

Napisano

Pozostanie nielegalnie generalnie jest dosc glupie w takiej sytuacji bo bedac nielegalnie - jak czas oczekiwania uplynie nie bedziesz mogl zmienic statusu i caly misterny plan w p***u dopoki malzonka nie zostanie obywatelem. Co do pytania czy warto - to zalezy jak bardzo zalezy Ci zeby tam pojechac i odwiedzic zone - do stracenia masz te 500 czy ilestam pln, jezeli bedziesz brzmial wiarygodnie to szanse na otrzymanie wizy masz - jak pisalem - nie jestes automatycznie wykluczony.

Nie no oczywiście zgadzam się, to by było bardzo głupie. Strzał w kolano. Ale nie takie rzeczy już ludzie robili, kwestia indywidualna.

Napisano

Na jakiej podstawie dziewczyna stara sie o GC? W niektorych kategoriach wizowych jezeli dziewczyna nie dostala jeszcze NOA-2 do swojego I-485 czasem jest mozliwosc zeby wziasc slub, wyslac I-485/I-824 na Ciebie i jak wszystko dobrze pojdzie to oboje dostaniecie GC w tym samym czasie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...