kaska44 Napisano 19 Października 2016 Zgłoś Napisano 19 Października 2016 Cześć wszystkim Wybieram się pierwszy raz do USA w celu turystycznym, mam pytanie jaka jest możliwość cofnięcia na lotnisku przez celnika? Dodam że bedziemy miec przy sobie bilety powrotne i z 4 inne bilety lotnicze po Stanach, rezerwacje kampera, noclegów czy to ma jakiś wpływ na to czy zostaniemy wpuszczeni do Wielkiej Ameryki czy generalnie to zależy od humoru Pana/ Pani który będzie z nami przeprowadzał rozmowe? Druga ogromna prośba o pomoc w podesłaniu jakiś linków czy wypisania nazw tanich hosteli, moteli w Nowym Jorku, Phoenix i Miami, czy ktoś może mi coś polecić? Z góry dziękuje za pomoc i informacje
RobertNYc Napisano 19 Października 2016 Zgłoś Napisano 19 Października 2016 Cześć wszystkim Wybieram się pierwszy raz do USA w celu turystycznym, mam pytanie jaka jest możliwość cofnięcia na lotnisku przez celnika? Dodam że bedziemy miec przy sobie bilety powrotne i z 4 inne bilety lotnicze po Stanach, rezerwacje kampera, noclegów czy to ma jakiś wpływ na to czy zostaniemy wpuszczeni do Wielkiej Ameryki czy generalnie to zależy od humoru Pana/ Pani który będzie z nami przeprowadzał rozmowe? Druga ogromna prośba o pomoc w podesłaniu jakiś linków czy wypisania nazw tanich hosteli, moteli w Nowym Jorku, Phoenix i Miami, czy ktoś może mi coś polecić? Z góry dziękuje za pomoc i informacje Cześć wszystkim Wybieram się pierwszy raz do USA w celu turystycznym, mam pytanie jaka jest możliwość cofnięcia na lotnisku przez celnika? Dodam że bedziemy miec przy sobie bilety powrotne i z 4 inne bilety lotnicze po Stanach, rezerwacje kampera, noclegów czy to ma jakiś wpływ na to czy zostaniemy wpuszczeni do Wielkiej Ameryki czy generalnie to zależy od humoru Pana/ Pani który będzie z nami przeprowadzał rozmowe? Druga ogromna prośba o pomoc w podesłaniu jakiś linków czy wypisania nazw tanich hosteli, moteli w Nowym Jorku, Phoenix i Miami, czy ktoś może mi coś polecić? Z góry dziękuje za pomoc i informacje 1. Jeśli masz ze tak sie wyrażę "czystą kartotekę" to nie masz sie czego obawiać-bo bez powodu nikogo nie cofają z lotniska w NY. 2. Najtańszy nocleg znajdziesz w hostelach. Ceny od ok $36/noc: http://www.hostelworld.com/search?search_keywords=New+York%2C+USA&country=USA&city=New-York&date_from=2016-10-27&date_to=2016-10-28&number_of_guests=1&sort=price&prevSort=price 3. Na Florydzie polecam hostele w Miami Beach, ok pól kilometra od plaży. Ceny od $14/noc.
Nigella Napisano 19 Października 2016 Zgłoś Napisano 19 Października 2016 Dzizys, 14 dolarow za noc w Miami Beach? Co to za miejsce, ze jest tak tanio?
RobertNYc Napisano 20 Października 2016 Zgłoś Napisano 20 Października 2016 Dzizys, 14 dolarow za noc w Miami Beach? Co to za miejsce, ze jest tak tanio? Jest to hostel. A cena jest za miejsce w pokoju kilkuosobowym.
andyopole Napisano 20 Października 2016 Zgłoś Napisano 20 Października 2016 Dzizys, 14 dolarow za noc w Miami Beach? Co to za miejsce, ze jest tak tanio? Takie tam, dodatkowe atrakcje w postaci pchel, pluskiew i panienek lekkich obyczajów za ścianą.
RobertNYc Napisano 20 Października 2016 Zgłoś Napisano 20 Października 2016 Takie tam, dodatkowe atrakcje w postaci pchel, pluskiew i panienek lekkich obyczajów za ścianą. Coś ci sie chłopie pomyliło. Byłem tam w marcu 2016 3 tygodnie i niczego takiego nie doświadczyłem. Za to spotkałem dużo młodzieży z EU.
ilon Napisano 20 Października 2016 Zgłoś Napisano 20 Października 2016 Ja mimo wszystko bym bardziej polecala airbnb. Zwlaszcza jak podruzuje sie w kilka osob.
kaska44 Napisano 20 Października 2016 Autor Zgłoś Napisano 20 Października 2016 Dzięki za pomoc jeszcze mam takie pytanie czy latała ktoś liniami American airlines ? Mamy problem z zakupieniem biletów tzn próbowaliśmy wielu polskich kart kredytowych i nie chcą przejść czy to możliwe że ich nie akceptują ?
RobertNYc Napisano 20 Października 2016 Zgłoś Napisano 20 Października 2016 Jeśli chcesz użyć polskiej karty kredytowej to spróbuj zadzwonić pod międzynarodowy numer AA lub wejdż na międzynarodową stronę internetową AA, gdyż tutejszy Customer Service nie akceptuje zagranicznych KK.
asik997 Napisano 22 Października 2016 Zgłoś Napisano 22 Października 2016 Dzięki za pomoc jeszcze mam takie pytanie czy latała ktoś liniami American airlines ? Mamy problem z zakupieniem biletów tzn próbowaliśmy wielu polskich kart kredytowych i nie chcą przejść czy to możliwe że ich nie akceptują ? Tak to możliwe że ich nie akceptują. Sama miałam kilka razy problem w lipcu. Jeśli teraz chcesz kupić bilet to szukaj serwisów typu expedia.com. ja przez ich stronę kupowałam bilety na AA. Jeśli możesz poczekać i kupić bilety na miejscu to idź np. do Wallgreena albo CVS i kup przedplacona kartę kredytową Visa i wtedy kupuj bilet. Chociaż taka karta przyda ci się jak podróżujesz z bagażem (tam często trzeba płacić za bagaż rejestrowany).
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.