haneczka019 Napisano 16 Grudnia 2016 Zgłoś Napisano 16 Grudnia 2016 9 godzin temu, cesar napisał: Jednak dla świętego spokoju wyrobiłem sobie nowy paszport Czyli jednak dało się . To dobrze, problem z głowy.
georg700 Napisano 21 Grudnia 2016 Zgłoś Napisano 21 Grudnia 2016 Dzięki za odpowiedzi. Loty będą łączone także w razie czego wyrobię nowy paszport...
georg700 Napisano 2 Stycznia 2017 Zgłoś Napisano 2 Stycznia 2017 Nie jest dobrze, nie wiadomo czy starczy czasu. Paszport w trakcie wyrabiania, czas oczekiwania 6-7 tygodni, lot na 2 tygodnie między lutym marcem, ważność polskiego paszportu - do kwietnia. Czy ma ktoś pewne info?
sly6 Napisano 2 Stycznia 2017 Zgłoś Napisano 2 Stycznia 2017 Mówią ze 3 tyg a później paszport jest po 2 tygodniach.. Weź to też pod uwagę.
georg700 Napisano 2 Stycznia 2017 Zgłoś Napisano 2 Stycznia 2017 Właśnie problem jest w tym, że mieszkamy w UK i dlatego wyrabianie paszportu tak długo trwać może (Ambasada w Manchester)
sly6 Napisano 2 Stycznia 2017 Zgłoś Napisano 2 Stycznia 2017 teraz rozumiem . Tak tyle to trwa.. forum zna czasy gdy czekalo się i pól roku na paszport.
pelasia Napisano 2 Stycznia 2017 Zgłoś Napisano 2 Stycznia 2017 1 godzinę temu, sly6 napisał: teraz rozumiem . Tak tyle to trwa.. forum zna czasy gdy czekalo się i pól roku na paszport. Ja jak robilam moj ostatni paszport przez konsulat USA to czekalam pol roku 10 lat temu
KaeR Napisano 2 Stycznia 2017 Zgłoś Napisano 2 Stycznia 2017 1 godzinę temu, pelasia napisał: Ja jak robilam moj ostatni paszport przez konsulat USA to czekalam pol roku 10 lat temu Ja 6-7 tygodni 4 lata temu.
georg700 Napisano 2 Stycznia 2017 Zgłoś Napisano 2 Stycznia 2017 To jak, ryzykować? Paszport ważny do kwietnia, lot 13 marca - jutro spotkanie w Manchester - około 8 tygodni się czeka, czyli około 1 marca byłby do odbioru. Ale jeśli to by było 10 tygodni to już lekkie negatywne emocje. Loty w obie strony Norwegianem, z Londynu do L.A. Na tej stronie znalazłem takie cośhttps://pl.usembassy.gov/visas/tourism-visit/how-to-apply/ Cytuj "Your passport should be valid for six months beyond the date that you intend to depart the U.S. If your passport is valid for less than six months we can still issue a visa but your stay in the U.S. will be limited to the expiration date of your passport. If your passport expires before your visa, you can still use it to travel to the U.S. as long as the visa does not have passport cancelation holes punched through it. In such case you travel with two passports, the expired one with a valid U.S. visa and with your new passport. Please note that Poland has an agreement with the U.S. to honor the validity of its passports for an additional six months beyond the expiration date." Natomiast na tej stronie takie coś. Informacje są niejednoznaczne. Czy ktoś mnie może utwierdzić, że te strony są oficjalne, jeśli tak, to która z nich ma rację? Jutro zrobię telefon do warszawskiej ambasady USA, choć w dzisiejszych czasach to wątpię, że oni będą jednoznacznie wiedzieć. https://travel.state.gov/content/passports/en/country/poland.html Cytuj Six months validity recommended; three months validity beyond planned departure date from the Schengen area required.
sly6 Napisano 2 Stycznia 2017 Zgłoś Napisano 2 Stycznia 2017 to nie jest jedno znaczne i np piszą gdzieś indziej ze jak masz paszport ważny mniej niż pól roku to pobyt dostaniesz do czasu ważności paszportu. I to tez jest oficjalne źródło..
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.