everden Posted December 22, 2016 Report Share Posted December 22, 2016 Najczęściej na forum jest tak, że pytamy o ważność i uprawnienia polskiego prawa jazdy tam w Stanach. A ja zapytam na odwrót - czy obywatel USA może w Polsce prowadzić auto na swoje amerykańskie prawo jazdy? Dziękuję Link to comment Share on other sites More sharing options...
pepeaz Posted December 22, 2016 Report Share Posted December 22, 2016 https://pl.usembassy.gov/pl/uslugi-dla-obywateli-usa/prawo-jazdy-w-polsce/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
kzielu Posted December 22, 2016 Report Share Posted December 22, 2016 53 minuty temu, everden napisał: Najczęściej na forum jest tak, że pytamy o ważność i uprawnienia polskiego prawa jazdy tam w Stanach. A ja zapytam na odwrót - czy obywatel USA może w Polsce prowadzić auto na swoje amerykańskie prawo jazdy? Dziękuję Nie moze i policja niestety o tym wie - o czym sie osobiscie przekonalem. Jak w linku - polskie albo miedzynarodowe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jkb Posted December 22, 2016 Report Share Posted December 22, 2016 Musisz miec miedzynarodowe z AAA. Kosztuje $10 na rok, wyrabiaja w zasadzie na miejscu. Gdy bylem w Polsce we wrzesniu spytalem panow policjantow o to, potwierdzili ze nie ma problemu jezeli ma sie prawko USA z miedzynarodowym. Link to comment Share on other sites More sharing options...
everden Posted December 22, 2016 Author Report Share Posted December 22, 2016 Panowie - dziękuję, o to chodziło. Krótko, zwięźle i na temat. Klasa! Link to comment Share on other sites More sharing options...
olmeca Posted December 23, 2016 Report Share Posted December 23, 2016 Mam znajomych którzy wrócili ze stanów do Polski i cały czas jeżdżą na międzynarodowym i podejrzewam, że nawet o tym nie wiedzą, że mogą tylko pół roku Link to comment Share on other sites More sharing options...
rekin07 Posted December 23, 2016 Report Share Posted December 23, 2016 A jak wygląda sprawa z wymianą amerykańskiego na polskie?Słyszałem że zależy od miasta i czasami trzeba robic egzamin teoretyczny a czasem wynieniaja od razu.Wymienial ktoś żeby potwierdzic te informacje? Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
everden Posted December 23, 2016 Author Report Share Posted December 23, 2016 Wygląda dokładnie tak jak w linku,który podał Pepeaz - tam wszystko jest, cała procedura krok po kroku. Po 6 m-cach jeżdżenia na IDP obywatel USA zobowiązany jest stawić się do lokalnego ośrodka egzaminacyjnego na egzamin. Wykaz dokumentów jakie ma ze sobą mieć - również w linku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.