Kaniaa Napisano 25 Stycznia 2017 Zgłoś Napisano 25 Stycznia 2017 Witam serdecznie Voluntary departure w 2010 na J-1 a ponowna staranie sie o wize turystyczną, czy jest szansa dostania wizy po 7 latach ?
sly6 Napisano 25 Stycznia 2017 Zgłoś Napisano 25 Stycznia 2017 jeden post starczy a to zalezy za co to bylo,miałaś sprawę? I teraZ lecisz w to samo miejsce. a na czas wyleciałaś?
Kaniaa Napisano 25 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Napisano 25 Stycznia 2017 Poszarpałem się z kolegą z pracy... cofnęli nam wize J-1 w sierpniu... biuro w Polsce informowało aby wracać. W październiku wybraliśmy sie na wycieczkę ( 5 osób ) przy kontroli okazało się że wizy nam wygasły. 2 tyg. w areszcie i Voluntary departure . Sprawa za bijatykę wycofaliśmy zaraz po aresztowaniu.
kzielu Napisano 25 Stycznia 2017 Zgłoś Napisano 25 Stycznia 2017 Szanse moim zdaniem bliskie zeru. Cala ta historie bedziesz musial opisac i z taka historia moim zdaniem dostaniesz odmowe od reki.
Kaniaa Napisano 25 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Napisano 25 Stycznia 2017 Od czegos trzeba zacząć np. wyciągnąć record z FBI i moze próbować to wyczyścić z czystą kartoteką udać sie do ambasady...
sly6 Napisano 25 Stycznia 2017 Zgłoś Napisano 25 Stycznia 2017 a kto Ci kazał wyjechać? Sam zadecydowałeś czy tez urząd imigracyjny,Sędzia?
Kaniaa Napisano 25 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Napisano 25 Stycznia 2017 Na rozprawie sędzia zapytała i odpowiedziałem ze chciałbym dobrowolnie opuścić US ( o sprawę z kolegą również zapytała opowiedziałem jak wyglądała sytuacja- zapytała czy byłem karany- odpowiedziałem że nie, zgodnie z prawdą i stanem w FBI ) po sprawie w 2 dni opuściłem więzienie. Miałem miesiąc na opuszczenie USA i w ciągu 2 tyg. wróciłem do Polski.
sly6 Napisano 25 Stycznia 2017 Zgłoś Napisano 25 Stycznia 2017 to jak wyczyścisz FBI to urząd imigracyjny ma Twoje dane. Poczytaj lepiej na forach anglojęzycznych jak ludzie piszą o tym czyszczeniu. czAsami jest tak ze Twoja sprawa wysyłana jest do USA aby tam podjęli decyzję.
kzielu Napisano 25 Stycznia 2017 Zgłoś Napisano 25 Stycznia 2017 22 minuty temu, Kaniaa napisał: Od czegos trzeba zacząć np. wyciągnąć record z FBI i moze próbować to wyczyścić z czystą kartoteką udać sie do ambasady... Tu nawet nie chodzi o rekord kryminalny (na pytanie o to czy zostales kiedys aresztowany i tak bedziesz musial odpowiedziec ze tak) tylko o sam fakt cofniecia wizy i voluntary departure.
Lx13 Napisano 26 Stycznia 2017 Zgłoś Napisano 26 Stycznia 2017 Wg mnie odmowa od ręki i informacja od konsula ze musisz sie starać o waiver. a ten koleś to chociaż miał większe problemy niz ty?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.