vanillaplnd Posted February 12, 2017 Report Share Posted February 12, 2017 Hej! Słyszałam różne opinie, w większości, że dużo walizek nie wytrzymuje rzucania itp. i odbiera się je w USA z pęknięciami itp. Jakie mieliście walizki, jakich marek, jakie modele i jak się sprawdziły? Myślę nad American Tourister, a dokładnie modelem Bon Air, takim:https://equip.pl/product-pol-19772-Walizka-duza-American-Tourister-Bon-Air.html Lub Puccini, modelem Miami, takim: https://equip.pl/product-pol-25510-Walizka-duza-Puccini-Miami.html Prawie wgl nie mogłam znaleźć opinii o American Tourister. Czy ktoś z Was może miał i może się wypowiedzieć? Albo właśnie Puccini? Są fajne przeceny teraz i chciałabym się na coś już zdecydować P.S. Czy jak w przypadku Puccini, po dodaniu wymiarów wychodzi o 1cm więcej niż te standardowe 158cm to mogą z tego wyniknąć jakieś problemy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
andyopole Posted February 12, 2017 Report Share Posted February 12, 2017 Najlepsze są najtańsze. Gdy lecę służbowo do Europy to mam min. 2 lub 3 walizki w tym jedna z prywatnymi rzeczami, reszta z mat. firmowymi. Czasem udaje się na powrót włożyć jedną w drugą. Jeśli nie, to nie szkoda zostawić tanio kupionego czemojdanu z Godwilla czy innej Armii Zbawienia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Amy Posted February 12, 2017 Report Share Posted February 12, 2017 Moja walizka Puccini zostala zakupiona dokladnie 9 lat temu i od tego czasu ze mna podrozuje oprocz tego, ze jest mega brudna i poobijana nic jej nie jest, druga mam tzw skorupe firmy byle jakiej i tez sie sprawdza. KIedy latam do PL zazwyczaj Biore 2 walizki zaladowane na maksa po 23 kg i nigdy zadna mi nie pekla, ani sie nie rozwalila. Link to comment Share on other sites More sharing options...
andyopole Posted February 12, 2017 Report Share Posted February 12, 2017 Ta prywatna, z firmy chyba na S zjezdzila ze mną pół świata od 1994 roku i nie widać żadnych uszkodzeń. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kzielu Posted February 12, 2017 Report Share Posted February 12, 2017 American Tourister to tania Marka z Walmarta. Generalnie praktycznie no name. Od lat latam z różnymi Samsonite (ponad 300 lotów) i się trzymaja. Jak chcesz coś niezniszczalnego to Rimowa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KaeR Posted February 12, 2017 Report Share Posted February 12, 2017 AT nalezy do Samsonite. W sumie co druga walizka na tasmie to AT. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vanillaplnd Posted February 13, 2017 Author Report Share Posted February 13, 2017 11 godzin temu, Amy napisał: Moja walizka Puccini zostala zakupiona dokladnie 9 lat temu i od tego czasu ze mna podrozuje oprocz tego, ze jest mega brudna i poobijana nic jej nie jest, druga mam tzw skorupe firmy byle jakiej i tez sie sprawdza. KIedy latam do PL zazwyczaj Biore 2 walizki zaladowane na maksa po 23 kg i nigdy zadna mi nie pekla, ani sie nie rozwalila. Twoja walizka z Puccini jest twarda? Tj z poliwęglanu albo polipropylenu? 10 godzin temu, kzielu napisał: American Tourister to tania Marka z Walmarta. Generalnie praktycznie no name. Od lat latam z różnymi Samsonite (ponad 300 lotów) i się trzymaja. Jak chcesz coś niezniszczalnego to Rimowa. Samsonite ma same dobre opinie, ale mi zależałoby na czymś tańszym AT w sumie tanie nie jest, jest ostatnio reklamowane często, ale nie mogę bezpośrednio jakiś opinii znaleźć i też właśnie czytałam, że jak KaeR wspomniał, należy do Samsonite Link to comment Share on other sites More sharing options...
motorolnik Posted February 13, 2017 Report Share Posted February 13, 2017 Ja mam Puccini w rozmiarze large, tekstylną, kupioną w 2009. Pierwsze uszkodzenie pojawiło się gdy bodajże w 2010 na trasie w Europie jakiś bagażowy musiał za mocno szarpnąć za górne ucho i jeden nit się obluzował, ale całość się trzyma do dzisiaj. Drugie uszkodzenie pojawiło się w ubiegłym roku, gdy rozpadło się łożysko w jednym z kółek. W tej chwili to kółko trzyma się osi na słowo honoru. Poza tym bardzo dobra walizka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KaeR Posted February 13, 2017 Report Share Posted February 13, 2017 Każda z moich walizek została jakoś uszkodzona. Najbardziej wytrwala była walizka z makro za 180 zł. Moją następna walizka będzie typu Samsonite F'Lite ale 31" to za dużo. To wielkość dla emigranta. Ciężko jednak coś znaleźć takiego typu o rozmiarze 25". Te cienkie hardshelle w końcu pękają jak ktoś dużo lata. Pierwsze przeważnie idą i tak kółka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kzielu Posted February 13, 2017 Report Share Posted February 13, 2017 2 godziny temu, vanillaplnd napisał: Twoja walizka z Puccini jest twarda? Tj z poliwęglanu albo polipropylenu? Samsonite ma same dobre opinie, ale mi zależałoby na czymś tańszym AT w sumie tanie nie jest, jest ostatnio reklamowane często, ale nie mogę bezpośrednio jakiś opinii znaleźć i też właśnie czytałam, że jak KaeR wspomniał, należy do Samsonite Ja mialem jedna - dawno dawno temu. Rozpadla sie dosc szybko. Nie pamietam juz ktora linia ja zalatwila. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.