anuszkahh Napisano 1 Marca 2017 Zgłoś Napisano 1 Marca 2017 Witam mam takie pytanko czy są tutaj może osoby które wyjeżdżały na urlop do USA z całą rodziną i czy trudno jest dostać wize dla całej rodziny? Chcemy z mężem i synkiem lecieć na urlop do USA i właśnie moja obawa mimo że mamy prace mieszkanie to mogą odmówić wizy dla całej rodziny . Macie jakieś doświadczenia propozycje jak to załatwić ? Dziękuję za podpowiedzi i pozdrawiam
sly6 Napisano 1 Marca 2017 Zgłoś Napisano 1 Marca 2017 urlop tzn gdzie,do kogo,miejsce oraz czas pobytu. byly takie osoby ze tak leciały np zwiedzać parki na dwa tygodnie.
Werths Napisano 6 Marca 2017 Zgłoś Napisano 6 Marca 2017 No zdarza się właśnie ja mam zamiar też wybrać się do stanów na okres dwóch tygodni a to zawsze trzeba właśnie podawać konkretny powód wyjazdu np te zwiedzanie parku ? czy jednak nie trzeba ?
katlia Napisano 6 Marca 2017 Zgłoś Napisano 6 Marca 2017 No chyba to oczywiste, ze jezeli jedziesz turystycznie to z planami na zwiedzanie czegos. Co nie znaczy, ze nie mozesz zmienic tych planow. Ale jakies plany powinno sie miec, inaczej to wyglada ze jedzie sie naprzyklad pracowac
micmart Napisano 7 Marca 2017 Zgłoś Napisano 7 Marca 2017 W styczniu razem z Żoną mieliśmy spotkanie wizowe i konsul chciał wiedzieć jakie plany - odpowiedź nie była bardzo konkretna - Nowy York, potem zachodnie wybrzeże - Zion, Bryce, Grand Canion, Las Vegas, LA, SF - w sumie 3 tygodnie i to mu wystarczyło. Bez problemu dostaliśmy oboje wizy na 10 lat.
Weteranka Napisano 22 Sierpnia 2017 Zgłoś Napisano 22 Sierpnia 2017 Wizę przecież zawsze można przedłużyć.
Joanna30 Napisano 22 Sierpnia 2017 Zgłoś Napisano 22 Sierpnia 2017 11 minut temu, Weteranka napisał: Wizę przecież zawsze można przedłużyć. Wizy nie. Pobyt teoretycznie można.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.