uncommon94 Posted March 4, 2017 Report Posted March 4, 2017 Hej forumowicze! Myślę, że teraz bedzie prawdziwy problem z moim pytaniem a mianowicie. Jestem gejem i zawieram związek malżeński z mężczyzną. Będzie sie to związało ze zmiana mojgo statusu imigracyjnego jak i uzyskaniem GC. Pytanie brzmi nastepujaco- zmieniam swoje nazwisko w U.S. na terenie R.P. z racji prawnych nie mogę zarejestrować zawarcia związku małżeńskiego a co za tym idzie w moim paszporcie będzie figurowało inne nazwisko. Czy mogą być przez to problemy na amerykańskiej granicy jeśli w G.C. będzie inne nazwisko zaś w moim paszporcie inne? Pozdrawiam i czekam na odpowiedź.
Jackie Posted March 4, 2017 Report Posted March 4, 2017 Muszę przyznać że zabiłeś mi ćwieka Nie mam bladego pojęcia co robić w twoim przypadku. Dzwoniłeś do konsulatu, pytałeś?
uncommon94 Posted March 4, 2017 Author Report Posted March 4, 2017 Pani w konsulacie nie miała bladego pojecia jak mi odpowiedzieć.
andyopole Posted March 4, 2017 Report Posted March 4, 2017 Po cholerę zmieniać nazwisko. Bush brzmi lepiej niż krzak?
pelasia Posted March 4, 2017 Report Posted March 4, 2017 Podejrzewam, ze problemów nie bedziesz miec. Ja przez lata latałam na paszporcie z panieńskim nazwiskiem i GC na nazwisko meza. Teraz mi odbiło i postanowiłam umiejscowic akt slubu w polskim USC i juz mi sie odechciewa. Gdybym wiedziała, ze tyle bedzie z tym zachodu, to bym sie za to nie brała.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.