kasya Napisano 5 Października 2017 Autor Zgłoś Napisano 5 Października 2017 Mój główny argument to : koniecznosc zakończenia edukacji dla dzieci - ukończenie liceum (klasa maturalna) oraz załatwienie przeniesienia w mojej firmie do oddziału w USA
MeganMarkle Napisano 9 Października 2017 Zgłoś Napisano 9 Października 2017 @kasya a na jak długi czas planujesz wrocic do Polski? pytam, bo mam podobną sytuacje i też chcialabym próbować przenieść się w ramach firmy, ale cieżko mi przewidzieć ile to mogłoby zająć czasu - jeśli w ogóle się uda
Łukasz90 Napisano 9 Października 2017 Zgłoś Napisano 9 Października 2017 Może przeoczyłem , ale na białym paszporcie , podczas jego trwania wolno wjeżdżać do USA , czy jest to niewskazane? Np. z powodu tego ,że podczas przekraczania granicy traci swoją ważność? Pytam bo powiedzmy ktoś am biały paszport na 2 lata a chce pojechać powiedzmy co pół roku an tydzień by przygotować się do stałego już pobytu.
karina Napisano 9 Października 2017 Zgłoś Napisano 9 Października 2017 7 minut temu, Łukasz90 napisał: Może przeoczyłem , ale na białym paszporcie , podczas jego trwania wolno wjeżdżać do USA , czy jest to niewskazane? Np. z powodu tego ,że podczas przekraczania granicy traci swoją ważność? NIE MA ZADNYCH PRZECIWSKAZAN. BIALY PASZPORT NIE TRACI WAZNOSCI PODCZAS PRZEKRACZANIA GRANICY 7 minut temu, Łukasz90 napisał: Pytam bo powiedzmy ktoś am biały paszport na 2 lata a chce pojechać powiedzmy co pół roku an tydzień by przygotować się do stałego już pobytu. MOZESZ TO ZROBIC. ODE MNIE: PROSZE UWAZAC, BO W WIELU PRZYPADKACH PIERWSZY BIALY PASZPORT WYDAWANY JEST NA 2 LATA, ALE POZNIEJ KAZDY NASTEPNY TYLKO NA ROK...
kasya Napisano 14 Października 2017 Autor Zgłoś Napisano 14 Października 2017 Ja sobie daje tyle czasu ile będzie potrzeba ... na razie pierwsza córka ma maturę w maju wiec do następnego roku napewno czekamy :-)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.