Skocz do zawartości

Wylot do USA

magic87

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Naprawde oczekujesz, ze ktos tutaj bedzie ci doradzal na temat pracy na czarno?

• Odpowiedzi 20
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

ta praca była i jest lecz gdy nigdy nie pracowałeś na czarno to się zastanów no i urząd imigracyjny lapie i deportuje Ciebie bez rozprawy i wyjścia jak kto kiedys było. Masz czas i sile kłócić się o wypłatę lub pewną część /

Napisano
Godzinę temu, magic87 napisał:

Orientuje się ktoś może jak wygląda temat pracy na czarno w USA ?

Pamiętaj, zawsze swoje narzędzia pracy. I zabierz sobie te do których jesteś przyzwyczajony, bo te amerykańskie, nawet nowe, mogą Ci nie "leżeć". Daj znać jak poszło. Powodzenia.

Napisano
10 minut temu, quarterback87 napisał:

Pamiętaj, zawsze swoje narzędzia pracy. I zabierz sobie te do których jesteś przyzwyczajony, bo te amerykańskie, nawet nowe, mogą Ci nie "leżeć". Daj znać jak poszło. Powodzenia.

Dokladnie. W USA te pedzle to nie maluja tak fajnie jak pedzle przywiezione z PL :) 

Napisano

No i trzeba powiedziec urzednikowi na lotnisku ze sie leci do pracy. Oni wtedy sobie to musza odnotowac. ;)

Napisano
3 minuty temu, Roelka napisał:

No i trzeba powiedziec urzednikowi na lotnisku ze sie leci do pracy. Oni wtedy sobie to musza odnotowac. ;)

Raczej że ma się tam zapewnioną pracę, bo inaczej to nie wpuszczają. Podobno :)

Napisano
5 minut temu, quarterback87 napisał:

Raczej że ma się tam zapewnioną pracę, bo inaczej to nie wpuszczają. Podobno :)

Ja słyszałam ze nie trzeba miec, jak sie nie ma to pomagają załatwić nawet :D

Napisano
3 minuty temu, Patipitts napisał:

Ja słyszałam ze nie trzeba miec, jak sie nie ma to pomagają załatwić nawet :D

Taa... Tylko że pomagają załatwić pracę w Europie. Co nie każdemu odpowiada :)

Napisano
3 godziny temu, quarterback87 napisał:

Szczególnie kielnia, tu w USA jest uzywana kielnia o meksykańskim "kroju". Za nic nie potrafiłem nia nic zrobić. Myslalem ze prędzej sobie wydłubie oko albo zrobie dziure w brzuchu, nie moglem trafic zaprawa we wlasciwe miejsce. Przywiozlem sobie z Polski.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...