Skocz do zawartości

DV-2018 Wylosowany / Nie Wylosowany

DV-2018 Wylosowany / Nie Wylosowany  

231 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy zostałeś/aś wylosowany/a w loterii DV-2018 ?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Sluchajcie powiedzcie mi tylko jedna rzecz, czy w zeszlym roku byl taki problem z tak duzym wskaznikiem??? Bo ja niezbyt kojarze.. Jedynie ze byl problem zalogowaniem bo serwer byl przeciazany... Mogliby jakas informacje umiescic oficjalnie. Oby tak bylo.

• Odpowiedzi 2,9 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Witam wszystkich,

po raz pierwszy luźno aplikowałem i zostałem wylosowany. Patrząc po forum mam dużo szczęścia. Jestem w tych sprawach zielony jak karta :) i w związku z tym mam kilka pytań:

- kiedy robię opłatę za wizę? zaraz po wysłaniu DS 260? czy może być sytuacja, że dokonam opłatę, a nie zostanę zaproszony na rozmowę?

- po uzyskaniu wizy muszę w ciągu pół roku wyjechać do USA, aby nie stracić GC? czy np. po roku pobytu w USA mogę wrócić na dłuższy czas do Polski (pół roku - rok) nie tracąc GC?

Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Mój numer to 2018EU00019xxx, więc rozumiem, że nie muszę się bardzo spieszyć z aplikacją DS 260 (wypełnię ją np. w ciągu miesiąca).

Pozdrawiam!

Napisano
9 minut temu, izabela123 napisał:

Wiza O jest na "extraordinary abilities" .... moze tym byc np. naprawianie aut europejskich albo pieczenie pączków, albo jakakolwiek unikalna umiejetnosc ... musi tez byc potrzebna w danym regionie i trzeba miec licenjat .... reszta zalezy od adwokata

Masz absolutną rację. Mój wujek ściągnął sobie do USA masarza do wyrobu Polskich wędlin i facet przez swój unikalny w USA zawód dostał legalny pobyt.

8 minut temu, Roelka napisał:

Wiza za pieczenie paczkow. :)))) wow.

Widzę, że pojawiasz się wszędzie tam gdzie trzeba komuś dogryźć kompromitując się na dodatek :D 

Napisano
7 minut temu, pusiek7 napisał:

Sluchajcie powiedzcie mi tylko jedna rzecz, czy w zeszlym roku byl taki problem z tak duzym wskaznikiem??? Bo ja niezbyt kojarze.. Jedynie ze byl problem zalogowaniem bo serwer byl przeciazany... Mogliby jakas informacje umiescic oficjalnie. Oby tak bylo.

co jakiś czas są różne problemy i teraz padlo na problemy z logowaniem. Malo kto pamięta gdy powtórzyli losowanie bo byly problemy.

Napisano
5 minut temu, Skalariak napisał:

Masz absolutną rację. Mój wujek ściągnął sobie do USA masarza do wyrobu Polskich wędlin i facet przez swój unikalny w USA zawód dostał legalny pobyt.

Widzę, że pojawiasz się wszędzie tam gdzie trzeba komuś dogryźć kompromitując się na dodatek :D 

pies ogrodnika, sama ma juz niby GC ale, dogryzac i ujadac co roku w tym samym temacie musi, chyba by jej 4 litery z bolu pekły jakby komus sie udalo na "pączki" wyjechac, a nie daj Bog jeszcze by byl zadowolony z zycia w USA 

Napisano
2 minuty temu, Vega napisał:

pies ogrodnika, sama ma juz niby GC ale, dogryzac i ujadac co roku w tym samym temacie musi, chyba by jej 4 litery z bolu pekły jakby komus sie udalo na "pączki" wyjechac, a nie daj Bog jeszcze by byl zadowolony z zycia w USA 

Twoja opinia sie akurat nie przejmuje go kazdy twoj jeden post  na tym forum to jakies brednie I jeszcze nikomu nic nie pomogles. ;) A te paczki to byl po prostu smieszny przyklad 

Napisano
5 minutes ago, Vega said:

To jest niestety ta nasza ciemna strona polskiej mentalnosci.. eh

Napisano
18 minut temu, majkelo napisał:

Witam wszystkich,

po raz pierwszy luźno aplikowałem i zostałem wylosowany. Patrząc po forum mam dużo szczęścia. Jestem w tych sprawach zielony jak karta :) i w związku z tym mam kilka pytań:

- kiedy robię opłatę za wizę? zaraz po wysłaniu DS 260? czy może być sytuacja, że dokonam opłatę, a nie zostanę zaproszony na rozmowę?

- po uzyskaniu wizy muszę w ciągu pół roku wyjechać do USA, aby nie stracić GC? czy np. po roku pobytu w USA mogę wrócić na dłuższy czas do Polski (pół roku - rok) nie tracąc GC?

Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Mój numer to 2018EU00019xxx, więc rozumiem, że nie muszę się bardzo spieszyć z aplikacją DS 260 (wypełnię ją np. w ciągu miesiąca).

Pozdrawiam!

oplate wnosi się przed sama rozmową i to na terenie Konsulatu.

możesz wrócić np po roku czasu lecz pamiętaj takie częste latanie może być odebrane ze nic Cię nie trzyma w USA i mogą Ci odebrać kartę. Ta karta to nie wiza turystyczna.

wypełnij to wciągu jednego miesiąca.

Napisano

Moj boze. Naprawde nie sie z wami ludzie normalnie pozartowac czy pogadac. Kazdy komentarz odbieracie jako atak I jak zdarta plyta tylko piszecie o psach ogrodnika. To jest dopiero mentalnosc. Jakos wam juz szczescia w loterii nie zycze. Takich gburow w USA rzeczywiscie nie potrzeba. 

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...