EvaRose Napisano 16 Czerwca 2017 Zgłoś Napisano 16 Czerwca 2017 andyopole, Zuza007 - bardzo Wam DZIĘKUJĘ
Frankee Napisano 8 Sierpnia 2017 Zgłoś Napisano 8 Sierpnia 2017 Cześć wszystkim. Nie będę zakładał nowego tematu. Zapytam tutaj. Jesteśmy półtora miesiąca przed wylotem i zaczynam się martwić o jakiekolwiek papiery które trzeba wypełnić. Mamy wizę turystyczną. Lot typowo na wakacje bez dzieci, na trzy tygodnie. Czy ktoś z was mógł by mi napisać, co przed samym wjazdem do stanów trzeba wypełnić ? Dodam jeszcze że lecimy British Airways i na ich stronie już wypełniłem specjalna formę o którą mnie prosili. To jest chyba tak zwane APIS. I jeszcze jedno dla pewności. Czy napewno nie musimy wypełniać ESTA?
Joanna30 Napisano 8 Sierpnia 2017 Zgłoś Napisano 8 Sierpnia 2017 Nie musicie, bo ESTA dotyczy ruchu bezwizowego. W samolocie lub dopiero po wylądowaniu dostaniecie druki deklaracji celnej i to jedyne, co będziecie musieli wypełnić.
BBerry Napisano 8 Sierpnia 2017 Zgłoś Napisano 8 Sierpnia 2017 Pamietaj ze na smartphonie mozesz sciagnac google maps na wifi i potem korzystac z nich off line jesli nie masz planu.
BBerry Napisano 8 Sierpnia 2017 Zgłoś Napisano 8 Sierpnia 2017 10 hours ago, Frankee said: Cześć wszystkim. Nie będę zakładał nowego tematu. Zapytam tutaj. Jesteśmy półtora miesiąca przed wylotem i zaczynam się martwić o jakiekolwiek papiery które trzeba wypełnić. Mamy wizę turystyczną. Lot typowo na wakacje bez dzieci, na trzy tygodnie. Czy ktoś z was mógł by mi napisać, co przed samym wjazdem do stanów trzeba wypełnić ? Dodam jeszcze że lecimy British Airways i na ich stronie już wypełniłem specjalna formę o którą mnie prosili. To jest chyba tak zwane APIS. I jeszcze jedno dla pewności. Czy napewno nie musimy wypełniać ESTA? Ja zawsze wpisywalam przed lotem wszystkie swoje dane na stronie z ktorej bookowalam bilet, typu # paszportu
ilya_ Napisano 9 Sierpnia 2017 Zgłoś Napisano 9 Sierpnia 2017 16 godzin temu, Frankee napisał: Cześć wszystkim. Nie będę zakładał nowego tematu. Zapytam tutaj. Jesteśmy półtora miesiąca przed wylotem i zaczynam się martwić o jakiekolwiek papiery które trzeba wypełnić. Mamy wizę turystyczną. Lot typowo na wakacje bez dzieci, na trzy tygodnie. Czy ktoś z was mógł by mi napisać, co przed samym wjazdem do stanów trzeba wypełnić ? Dodam jeszcze że lecimy British Airways i na ich stronie już wypełniłem specjalna formę o którą mnie prosili. To jest chyba tak zwane APIS. I jeszcze jedno dla pewności. Czy napewno nie musimy wypełniać ESTA? Nic nie wypelniasz......... Masz bilet, masz promese w paszporcie. Wsiadasz i lecisz. W samolocie wypelniasz tylko deklaracje celna.
Frankee Napisano 4 Września 2017 Zgłoś Napisano 4 Września 2017 Cześć. Mam pytanie co do pieniedzy. Mamy zamiar zabrać w gotowce 2000$, na nas dwoje. Pobyt 3 tygodniowy w czterech miastach. Hotele opłacone już z góry w każdym mieście. Tak samo mamy opłacone różne atrakcje. Resztę pieniędzy chce zachować na kartach. Czy nie będą mieli problemu na granicy ze tylko tyle gotówki mamy przy sobie?
m1s13ksnk Napisano 4 Września 2017 Zgłoś Napisano 4 Września 2017 Ja na 3tyg mialem w gotowce $1.2k i wystarczylo jak zapytal urzednik na lotnisku
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.