andyopole Napisano 11 Sierpnia 2017 Zgłoś Napisano 11 Sierpnia 2017 Z kanadyjskim prawem jazdy możesz jeździć ciężarówką po USA jeśli cię tam wyśle w trasę kanadyjska firma w której będziesz legalnie pracowal.
andyopole Napisano 11 Sierpnia 2017 Zgłoś Napisano 11 Sierpnia 2017 W USA nie zrobisz CDL bez prawa legalnego pobytu!
sly6 Napisano 11 Sierpnia 2017 Zgłoś Napisano 11 Sierpnia 2017 powiedzmy ze zrobisz prawo jazdy na tej wizie rocznej w Kanadzie.. Na samochody osobowe tak. Pamiętaj ze co Prowincja to inne zasady na prawo jazdy a Ty masz prawo jazdy z Polski a żadna Prowincja nie ma podpisanej umowy z Polską na wymianę prawa jazdy. Poczytaj strony Prowincji o zasadach m
Hubert Kaczmarczyk Napisano 11 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Napisano 11 Sierpnia 2017 3 godziny temu, sly6 napisał: powiedzmy ze zrobisz prawo jazdy na tej wizie rocznej w Kanadzie.. Na samochody osobowe tak. Pamiętaj ze co Prowincja to inne zasady na prawo jazdy a Ty masz prawo jazdy z Polski a żadna Prowincja nie ma podpisanej umowy z Polską na wymianę prawa jazdy. Poczytaj strony Prowincji o zasadach m Wiem, chodzi mi o to, żeby zdać prawo jazdy na osobowe, po czym przystąpić do egzaminu na ciężarowe. Z tym prawem jazdy zacząć jeździć w Kanadzie, dostać tam stały pobyt( wiem ze to realne w zawodzie kierowcy) i dopiero starać się o sponsoring do stanow, lub zostać w Kanadzie na stałe. Okrezna droga, ale jeśli nie powiedzie się w loterii, lub ja zlikwidują, uważam ze to dobry pomyslpomysł
Hubert Kaczmarczyk Napisano 11 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Napisano 11 Sierpnia 2017 I jeszcze mi się nasunęło jedno pytanie, czy gdybym dostał wizę studencka, jeszcze nie orientowałem się na jakiej zasadzie mogę ja uzyskać, Czy na wizie studenckiej mogę zrobić CDL ?
sly6 Napisano 11 Sierpnia 2017 Zgłoś Napisano 11 Sierpnia 2017 każdy stan ma swoje zasady co do cdl i teraz rodzina mieszka na wschodzie a parę tys mil dalej możesz zdobyć prawo jazdy.
sly6 Napisano 11 Sierpnia 2017 Zgłoś Napisano 11 Sierpnia 2017 2 godziny temu, Hubert Kaczmarczyk napisał: Wiem, chodzi mi o to, żeby zdać prawo jazdy na osobowe, po czym przystąpić do egzaminu na ciężarowe. Z tym prawem jazdy zacząć jeździć w Kanadzie, dostać tam stały pobyt( wiem ze to realne w zawodzie kierowcy) i dopiero starać się o sponsoring do stanow, lub zostać w Kanadzie na stałe. Okrezna droga, ale jeśli nie powiedzie się w loterii, lub ja zlikwidują, uważam ze to dobry pomyslpomysł realne od danej Prowincji oraz czasu. Pamiętam te czasy gdy można bylo zdobyć tak stały pobyt i taki czas ze czekałeś czekałeś... To weź pod uwagę.
Gość Napisano 11 Sierpnia 2017 Zgłoś Napisano 11 Sierpnia 2017 5 godzin temu, Hubert Kaczmarczyk napisał: I jeszcze mi się nasunęło jedno pytanie, czy gdybym dostał wizę studencka, jeszcze nie orientowałem się na jakiej zasadzie mogę ja uzyskać, Czy na wizie studenckiej mogę zrobić CDL ? Generalnie na wizie studenckiej nie mozna pracowac. Jedynie wykonywac prace na terenie kampusu, itp. Wize studencka dostaje sie na zasadzie - 1. pokazujesz ze masz kase na pokrycje oplat https://www.universitylanguage.com/guides/how-much-will-a-us-college-education-cost/ (Dla nie rezydentow jest to przedzial od 15,000$ + ... za rok) 2. Aplikujesz do wybranej szkoly, nastepnie aplikujesz o wize studencka (albo odwrotnie, musisz poczytac).
Hubert Kaczmarczyk Napisano 11 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Napisano 11 Sierpnia 2017 Tylko czy wiza studencka umożliwi mi drogę do uzyskania CDL? Czy ma to sens
sly6 Napisano 11 Sierpnia 2017 Zgłoś Napisano 11 Sierpnia 2017 poczytałem trochę i jak znajdziesz szkolenie która przygotuje Cię do egzaminu to droga otwarta na cdl ,pytanie pozostaje kto to zrobi bo widać po wpisach ze nie jest dobrze.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.