Skocz do zawartości

wiza turystyczna dla dziecka 7 letniego

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam serdecznie mam pytanie odnosnie wizy dla dziecka.... Sytuacja jest następująca:moja koleżanka ma wizę na 10 lat i chciałaby wyrobic dziecku 7 letniemu.... Rozumiem że wizę wypełnia koleżanka normalnie na wniosku ds160 tak? drugie pytanie na rozmowe jedzie z dzieckiem no i chyba sama odpowiada na pytania konsula bo dziecko 7 letnie raczej za duzo nie odpowie, prosze o info bede wdzięczny

Napisano

Do 14-go rook życia dziecko nie musi się stawiać na rozmowę. Jak rodzić posiada wizę to całość jest do załatwienia "korespondencyjnie". Przerabiałem to tydzień temu z trójką swoich dzieci: 

Co do DS-160 to tak, rodzic wypełnia na dziecko i na końcu formularza jak pada pytanie czy ktoś pomagał w wypełnianiu wniosku to należy wpisać siebie jako rodzica.

Napisano

ok rozumiem dzięki bardzo powiedzcie mi tylko wypełniam wniosek tak, płacę zakładam profil i co nie ustalam juz wizyty w ambasadzie? jak to jest? korespondencyjnie czyli jak? musze wysłać paszport, proszę o info

Napisano

znalazłem cos takiego na stronie ambasady:"Należy umówić się na spotkanie korzystając z tej strony internetowej. Aby kwalifikować się do zwolnienia z rozmowy z konsulem, trzeba odpowiedzieć na pytania w formularzu on-line lub zadzwonić pod numer infolinii. Osoby zakwalifikowane otrzymają dokładne instrukcje dotyczące sposobu dostarczenia dokumentów."   i teraz moje pytanie jest takie gdzie znależć formularz on line? 

Napisano
Dnia 18.08.2017 o 10:37, AlconX napisał:

Do 14-go rook życia dziecko nie musi się stawiać na rozmowę. Jak rodzić posiada wizę to całość jest do załatwienia "korespondencyjnie". Przerabiałem to tydzień temu z trójką swoich dzieci: 

.

dzięki bardzo za info mam jeszcze pytanie odnośnie jakiegoś formularza znalazłem taka o to informację na stronie ambasady:"Należy umówić się na spotkanie korzystając z tej strony internetowej. Aby kwalifikować się do zwolnienia z rozmowy z konsulem, trzeba odpowiedzieć na pytania w formularzu on-line lub zadzwonić pod numer infolinii. Osoby zakwalifikowane otrzymają dokładne instrukcje dotyczące sposobu dostarczenia dokumentów." Gdzie znajde ten formularz?   

Napisano
Dnia 18.08.2017 o 14:59, pelasia napisał:

Tak jak AlconX napisal wyzej. U mnie w rodzinie przebieglo to szybko I bez problemowo.

pelasia a Ty wypełniałaś jakiś formularz on line gdzie go znależć?

Napisano

i jeszcze rzecz najważniejsza jak w języku ang wpisać    zespół szkół np w warszawie, albo szkoła podstawowa lub gimnazjum

Napisano

Wypelnia sie formularz online, ja akurat nie wypełniałam, ale pomagałam mojej mamie wypełnić dla mojej bratanicy. U nas była troche inna sytuacja, bo rodzice dziecka wiz nie maja, jedynie babcia, z która to dziecko podróżowało. Mama załączyła w pakiecie list wyjaśniający, kopie swojej wizy i paszportu, zgody rodzicow na wyjazd dziecka do USA i wszystko poszło bardzo sprawnie. 

Tu masz krok po kroku:

http://ustraveldocs.com/pl_pl/pl-svc-visachild.asp

Napisano
11 godzin temu, Eriq napisał:

i jeszcze rzecz najważniejsza jak w języku ang wpisać    zespół szkół np w warszawie, albo szkoła podstawowa lub gimnazjum

napisz w j.polskim bez uzycia polskich znakow i tyle.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...