Amek Napisano 25 Października 2017 Zgłoś Napisano 25 Października 2017 20 minut temu, sly6 napisał: a Ty rozmowe chcesz miec w Polsce czy po za,mieszkalas,pracowalas po za Polska? Pytam sie bo wtedy powinnas miec rozne dokumenty. Można prosić o nakierowanie, jakie dokumenty będą potrzebne w razie wygranej, gdy się mieszkało i pracowało za granicą? Jestem w Niemczech od jakiegoś czasu, jeśli to istotne.
Rozirozi Napisano 25 Października 2017 Zgłoś Napisano 25 Października 2017 25 minut temu, sly6 napisał: a Ty rozmowe chcesz miec w Polsce czy po za,mieszkalas,pracowalas po za Polska? Pytam sie bo wtedy powinnas miec rozne dokumenty. Rozmowę w Londynie pasuje mi miec, mieszkam i pracuję w Anglii kilka lat juz.
Szymi92 Napisano 25 Października 2017 Zgłoś Napisano 25 Października 2017 Hej! Mam pytanko odnośnie zdjęcia. Robiłem je pod koniec maja tego roku do wizy J1, zatem czy mogę je użyć w zgłoszeniu do loterii? Pozdr.
karusek Napisano 25 Października 2017 Zgłoś Napisano 25 Października 2017 19 minut temu, Szymi92 napisał: Hej! Mam pytanko odnośnie zdjęcia. Robiłem je pod koniec maja tego roku do wizy J1, zatem czy mogę je użyć w zgłoszeniu do loterii? Pozdr. nie starsze niz 6miesiecy.
Instrumental Napisano 25 Października 2017 Zgłoś Napisano 25 Października 2017 Witam! Nie jestem pewien terminologii użytej w instrukcjach dla DV-2019 versus Instrukcjach w samym formularzu "at least a high school education or its equivalent, defined as successful completion of a 12-year course of formal elementary and secondary education;" Mam 19 lat, chodze do 3kl technikum, na profilu Technik informatyk mamy 4 lata i pod koniec 4tego roku piszemy mature. Czy dyplom zdania 3kl technikum (czyli dowód 12stu lat edukacji) wystarczy ? szukałem troche i przeczytałem że nie potrzeba matury. Jeżeli to prawda, w samym formulażu jest napisane; "You must have a minimum of a high school diploma reflecting the completion of a full course of study" "Highschool diploma equivalent" to niby matura... Jeżeli wystarczy jednak dyplom zdanej 3kl technikum a nie mam matury to zaznaczam w formularzu "Highschool, no degree" czy "Highschool degree"
Joanna30 Napisano 25 Października 2017 Zgłoś Napisano 25 Października 2017 Musisz mieć średnie wykształcenie. Ukończenie 3 klasy technikum nie daje Ci średniego, skoro sam piszesz, że technikum to 4 klasy. Dopiero ukończenie 4 klasy technikum daje Ci średnie wykształcenie. Bez względu na to, że faktycznie Twoja nauka po 3 klasie technikum będzie wynosiła 12 lat. Kiedyś już rozbieraliśmy na części pierwsze te ichnie nazewnictwo szkolne "Highschool , no degree" znaczy wykształcenie średnie bez matury, a "Highschool degree" znaczy średnie z maturą. Jeśli coś pokręciłam, to ktoś na pewno mnie poprawi.
karusek Napisano 25 Października 2017 Zgłoś Napisano 25 Października 2017 39 minut temu, Instrumental napisał: Witam! Nie jestem pewien terminologii użytej w instrukcjach dla DV-2019 versus Instrukcjach w samym formularzu "at least a high school education or its equivalent, defined as successful completion of a 12-year course of formal elementary and secondary education;" Mam 19 lat, chodze do 3kl technikum, na profilu Technik informatyk mamy 4 lata i pod koniec 4tego roku piszemy mature. Czy dyplom zdania 3kl technikum (czyli dowód 12stu lat edukacji) wystarczy ? szukałem troche i przeczytałem że nie potrzeba matury. Jeżeli to prawda, w samym formulażu jest napisane; "You must have a minimum of a high school diploma reflecting the completion of a full course of study" "Highschool diploma equivalent" to niby matura... Jeżeli wystarczy jednak dyplom zdanej 3kl technikum a nie mam matury to zaznaczam w formularzu "Highschool, no degree" czy "Highschool degree" czy po ukonczeniu 3 klasy technikum bedziesz mial dyplom zawodowy i nie bedziesz musial uczesczac do 4-maturalnej klasy?
Instrumental Napisano 25 Października 2017 Zgłoś Napisano 25 Października 2017 16 minut temu, Joanna30 napisał: Musisz mieć średnie wykształcenie. Ukończenie 3 klasy technikum nie daje Ci średniego, skoro sam piszesz, że technikum to 4 klasy. Dopiero ukończenie 4 klasy technikum daje Ci średnie wykształcenie. Bez względu na to, że faktycznie Twoja nauka po 3 klasie technikum będzie wynosiła 12 lat. Kiedyś już rozbieraliśmy na części pierwsze te ichnie nazewnictwo szkolne "Highschool , no degree" znaczy wykształcenie średnie bez matury, a "Highschool degree" znaczy średnie z maturą. Jeśli coś pokręciłam, to ktoś na pewno mnie poprawi. Dzięki za szybką odpowiedź! Przedchwilą czytałem ten temat gdzie pan marciń mówił o "świadectwie" Widocznie źle zrozumiałem i chodziło mu o świadectwo matury ? Niestety już wysłałem aplikacje z wybranym "Highschool degree" nie będe mógł pisać matury przed loterią i wybieraniem wygranych, przed rozmów też nie :/ Domyślam się że mnie to dyskwalifikuje. Pytanie teraz czy za niepoprawne wypełnienie aplikacji sprawi mi jakieś kłopoty ? Czy jak zostane wybrany, i nie będe mógł przedstawić dowodów ukończonej edukacji z maturą, zostane ukarany w jaki kolwiek sposób ? Troszkę się martwie że jakoś może mi to utrudnić przyszłe starania o visy itp.
Instrumental Napisano 25 Października 2017 Zgłoś Napisano 25 Października 2017 2 minuty temu, karusek napisał: czy po ukonczeniu 3 klasy technikum bedziesz mial dyplom zawodowy i nie bedziesz musial uczesczac do 4-maturalnej klasy? Piszemy kwalifikacje Technik informatyk co roku od 2kl do czwartej, karzda kwalifikacja to certyfikat/dyplom upoważniający do wykonywania pracy w zawodzie. 2kl to certifikat E.12 - "Montaż i eksploatacja komputerów osobistych oraz urządzeń peryferyjnych" w tym roku piszę E.13 - "Projektowanie lokalnych sieci komputerowych i administrowanie sieciami" 4 kl pisze certyfikat E. 14 nie wiem czy te certyfikaty liczą się jako "dyplom zawodowy"
karusek Napisano 25 Października 2017 Zgłoś Napisano 25 Października 2017 1 minutę temu, Instrumental napisał: Piszemy kwalifikacje Technik informatyk co roku od 2kl do czwartej, karzda kwalifikacja to certyfikat/dyplom upoważniający do wykonywania pracy w zawodzie. 2kl to certifikat E.12 - "Montaż i eksploatacja komputerów osobistych oraz urządzeń peryferyjnych" w tym roku piszę E.13 - "Projektowanie lokalnych sieci komputerowych i administrowanie sieciami" 4 kl pisze certyfikat E. 14 nie wiem czy te certyfikaty liczą się jako "dyplom zawodowy" nigdy nie slyszalem o takim systemie edukacji wiec Ci nic nie doradze.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.