Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam , na wstepie napisze ze jesli byl taki temat lub to nie ten dzial to chcialbym przeprosic i prosic moderatora o przeniesienie do wlasciwego i nie zamykania go.

Posiadam zielona karte, numer social.

Chcialbym aby moja dziewczyna z Polski przyleciala tutaj do mnie, ostatni raz, we wrzesniu  probowala lecz dostala odmowe.

Chcialbym zapytac czy jest jakis rodzaj wizy ktory bylby latwiejszy w otrzymaniu ?

W tym roku razem skonczylismy szkole.

Jestem tutaj 2 miesiac lecz wiadomo jak to jest tak samemu.  (pierwszy raz bylem rok temu)

Dodam iz mam tutaj rodzine lecz pewnie w jej sytuacji to bez znaczenia.

Pozdrawiam serdecznie

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Nie ma. 

Ewentualnie studencka jezeliby jechala sie uczyc ale tak samo miala by duze szanse na odmowe.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Albo wiza małżeńską. Jeśli wezmiecie ślub i planujecie zostać w USA na stałe. Czas oczekiwania od wysłania papierów to około 2 lat. 

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

11 godzin temu, Roelka napisał:

Albo wiza małżeńską. Jeśli wezmiecie ślub i planujecie zostać w USA na stałe. Czas oczekiwania od wysłania papierów to około 2 lat. 

Wiza małżeńska gdy mam tylko gc? 

Takie dokumenty musiałbym wysłać z usa ? 

Musiałbym w tym czasie przebywać w usa ?

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Posiadacze zielonej karty mogą sponsorowac małżonków. Tak, musisz utrzymać domicle w USA.  Nie ma znaczenia skąd wysyłasz dokumenty. 

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

A jeśli by się teraz starała o zwykła wizę turystyczna i znów dostała odmowę,  czy byłby problem aby np tydzień po odmowie starać się o wize małżeńska?  

Ciężko by było 2 lata ona w pl ja w usa 

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

7 minutes ago, piotrekmi said:

Ciężko by było 2 lata ona w pl ja w usa 

2 lata na turystycznej wizie w USA też nie posiedzi (nawet jak dostanie) a częste loty do USA na długie pobyty to proszenie się o problemy. Skończy się prędzej czy póżniej cofnięciem z granicy i skasowaniem wizy. Przez te 2 lata możesz od czasu do czasu ty przyjeżdżać do niej i ją odwiedzać. Co więcej przez te dwa lata by nie pracowała, czy pracowała na czarno? 2 lata to jak służba wojskowa kiedyś :)

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

A nie będą robić problemu i czepiać się że np przylatuje do usa na 6 mśc i wylatuje aby odwiedzić Polskę? 

Słyszałem taka historie że na lotnisku czasem każą decydować albo usa albo brać gc. Nie wiem czy to prawda czy nie , obiło mi się tylko o uszy 

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Dziewczyna nawet jak dostanie wizę turystyczną to nie może przesiedziec nawet jednego dnia w USA, wtedy nie otrzyma zielonej karty (zakładając że zlozycie dokumentu na małżeńską w tym czasie. Nielegalna praca i pobyt są wybaczane tylko w przypadku małżonków obywateli USA ). Odmowa wizy turystycznej nie ma wpływu na decyzję co do wizy rodzinnej. 

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Teraz, piotrekmi napisał:

A nie będą robić problemu i czepiać się że np przylatuje do usa na 6 mśc i wylatuje aby odwiedzić Polskę? 

Słyszałem taka historie że na lotnisku czasem każą decydować albo usa albo brać gc. Nie wiem czy to prawda czy nie , obiło mi się tylko o uszy 

Jak będziesz lecial do Polski na tydzień albo dwa to nie będą robić problemów..  gdybyś przyleciał na rok, wtedy możesz zacząć się martwić. 

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Żeby dodać komentarz, musisz założyć konto lub zalogować się

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą dodawać komentarze

Dodaj konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się tutaj.

Zaloguj się teraz

×