andyopole Napisano 8 Grudnia 2017 Zgłoś Napisano 8 Grudnia 2017 Mozna wymyslec dobry powod (studia w Polsce) I wziac bialy paszport ale wtedy straci sie domicyl. Tak zle, tak niedobrze.
piotrekmi Napisano 8 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Napisano 8 Grudnia 2017 Biały paszport to koszt 660 $ :s dzwonilem ostatnio i pytalem
andyopole Napisano 8 Grudnia 2017 Zgłoś Napisano 8 Grudnia 2017 No tak. Za $660 można se bzyknac na miejscu...
piotrekmi Napisano 8 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Napisano 8 Grudnia 2017 Ohh proszę bez takich , nie znasz nie pisz gdybym chciał to bym nie pytal o dziewczyne ;d Czy przy scenariuszu że składamy papieru o wize małżeńska, siedzę w usa chwilę, składam papieru o biały paszport i wracam z nim do pl bo można do 2 lat opuścić ponoć, będą sie czepiali że czekałem aby z nią przyjechać?
andyopole Napisano 8 Grudnia 2017 Zgłoś Napisano 8 Grudnia 2017 Zeby sponsorowac zone na GC musisz miec domicyl w USA. Jesli bedziesz siedzial w Polsce to.... gdzie bedzie Twoj domicyl?
pelasia Napisano 8 Grudnia 2017 Zgłoś Napisano 8 Grudnia 2017 Nie mozesz siedziec w Polsce i w tym samym czasie sponsorowac zone. Sponsoring ma na celu łączyć rodzinę, jesli bedziesz siedzial PL to nie będzie co łączyć. Nie bedziesz mial domicyla to nie będziesz się kwalifikowac, aby zone sciagnac.
piotrekmi Napisano 9 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Napisano 9 Grudnia 2017 Oki , źle myślałem. Dziękuję za informację i za wyjaśnienia;)
piotrekmi Napisano 9 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Napisano 9 Grudnia 2017 Chciałem jeszcze dopytać, czy jeśli byśmy się starali o wize małżeńska to czy ona mogłaby starać się o zwykła wizę turystyczna ? Czy jedno z drugim.nie będzie się komplikowac ?
Gość Napisano 9 Grudnia 2017 Zgłoś Napisano 9 Grudnia 2017 Moze starać się o wizę turystyczną. Ale będzie miała jeszcze mniejsze szanse na jej otrzymanie - jedna odmowa w przeszłości a teraz dziewczyna już by pokazała że ma zamiar emigracji (poprzez wizę malzenska).
piotrekmi Napisano 9 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Napisano 9 Grudnia 2017 A czy w czasie oczekiwania na papiery o wize małżeńska musi.być wizę Polsce czy może wyjechać gdzieś do Europy?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.