wikuz Posted January 6, 2018 Report Posted January 6, 2018 Witam forumowiczów. Mam pewne pytanie, konkretnie: czy jeśli wg polskiego prawa jestem pełnoletni (mam 18-20 lat), to czy mogę kupić w USA alkohol, itp. ?
andyopole Posted January 6, 2018 Report Posted January 6, 2018 Mój młody, dwudziestoletni kuzyn z USA gdy poszedł że mną na piwo w Polsce prosił żeby mu zrobić zdjęcie z kuflem Niestety, były to czasy sprzed scheissebuka i nie mógł się o tym dowiedzieć cały swiat.
pelasia Posted January 6, 2018 Report Posted January 6, 2018 20 minut temu, wikuz napisał: Witam forumowiczów. Mam pewne pytanie, konkretnie: czy jeśli wg polskiego prawa jestem pełnoletni (mam 18-20 lat), to czy mogę kupić w USA alkohol, itp. ? Musisz miec skończone 21 lat. I nie ma zmiłuj sie, sprawdzają bardzo dokładnie. Do klubów tez cię nie wpuszcza poniżej tego wieku.
Guest Posted January 6, 2018 Report Posted January 6, 2018 Do wynajęcia pokoju w hotelu też musisz mieć 21.
mola Posted January 6, 2018 Report Posted January 6, 2018 Ogólnie zasada jest taka, że obowiązuje Cię przestrzeganie prawa w kraju, w którym przebywasz. W USA dotyczą Cię amerykańskie przepisy i nikogo nie interesuje jak jest w Twoim kraju. Innymi słowy, musisz mieć skończone 21 lat by kupić alkohol. Co więcej Pennsylvanii zdarzyło mi się tak, że w sklepie legitymowali nie tylko osobę kupującą, ale i kompanię towarzyszącą. Kolega płacił za zgrzewkę piwa, wylegitymowano naszą całą trójkę.
andyopole Posted January 6, 2018 Report Posted January 6, 2018 5 minut temu, Roelka napisał: Do wynajęcia pokoju w hotelu też musisz mieć 21. Ale spokojnie. Majac 18 lat mozesz kupic dom, auto i nawet karabin. Nikt nie będzie Cię traktował jak smarkacza. edit: ciekawe jak z gandzia, tam gdzie jest legalna?
andyopole Posted January 6, 2018 Report Posted January 6, 2018 8 minut temu, mola napisał: Ogólnie zasada jest taka, że obowiązuje Cię przestrzeganie prawa w kraju, w którym przebywasz. W USA dotyczą Cię amerykańskie przepisy i nikogo nie interesuje jak jest w Twoim kraju. Innymi słowy, musisz mieć skończone 21 lat by kupić alkohol. Co więcej Pennsylvanii zdarzyło mi się tak, że w sklepie legitymowali nie tylko osobę kupującą, ale i kompanię towarzyszącą. Kolega płacił za zgrzewkę piwa, wylegitymowano naszą całą trójkę. Normalny amerykanin nie przypuszcza ze nabywca da rade wypic sam zgrzewke piwa. Co oni wiedzą o swiecie? "nasi" wzieli by po zgrzewce na łeb..
mola Posted January 6, 2018 Report Posted January 6, 2018 1 minutę temu, andyopole napisał: Normalny amerykanin nie przypuszcza ze nabywca da rade wypic sam zgrzewke piwa. Co oni wiedzą o swiecie? W USA? gdzie na studenckiej imprezie gwoździem programu jest chlanie z kega przez rurę? Najlepiej do góry nogami? I jak tu się upić takim budlightem inaczej niż wypijając ze dwie zgrzewki na łebka?
andyopole Posted January 6, 2018 Report Posted January 6, 2018 Tego sikacza przeliczać trzeba na wiadra, nie na zgrzewki... Toto ma piwo tylko w nazwie...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.