Maggie2016 Napisano 24 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Napisano 24 Stycznia 2018 Konto zawsze moge zalozyc.Pytanie czy to ma wplyw:) Nigdy mi nie bylo potrzebne.Mam awersje po prostu jak rodzice wkladajac 15000 na lokate po 8 latach dostali 11000!a za wyplate srodkow bank zazyczyl sobie 200 zl!Nie interesowalo ich ze po 8 latach suma powinna urosnac,ba,4000,-przepadlo.
Zuza007 Napisano 24 Stycznia 2018 Zgłoś Napisano 24 Stycznia 2018 17 minut temu, Maggie2016 napisał: Konto zawsze moge zalozyc.Pytanie czy to ma wplyw:) Nigdy mi nie bylo potrzebne.Mam awersje po prostu jak rodzice wkladajac 15000 na lokate po 8 latach dostali 11000!a za wyplate srodkow bank zazyczyl sobie 200 zl!Nie interesowalo ich ze po 8 latach suma powinna urosnac,ba,4000,-przepadlo. Mnie nigdy o konto, ani jego stan, nie pytali, ale w razie pytania brak konta - u młodej osoby - w dzisiejszych czasach może wzbudzić zdziwienie i podejrzenia... BTW są jeszcze pracodawcy , którzy wypłacają wynagrodzenie za pracę (nie dorywczą) w gotówce ?
Maggie2016 Napisano 24 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Napisano 24 Stycznia 2018 Teraz, Zuza007 napisał: Mnie nigdy o konto, ani jego stan, nie pytali, ale w razie pytania brak konta - u młodej osoby - w dzisiejszych czasach może wzbudzić zdziwienie i podejrzenia... BTW są jeszcze pracodawcy , którzy wypłacają wynagrodzenie za pracę (nie dorywczą) w gotówce ? Si:)jak pracodawca ma lat 60+ i prosi corke o wysylanie przelewow to mi do reki daje osobiscie:D W starej firmie mialam to samo:)
Joanna30 Napisano 24 Stycznia 2018 Zgłoś Napisano 24 Stycznia 2018 Są U mnie, w państwowym zakładzie jest jeszcze kilkanaście osób (na jakieś 2000), które się nie zreformowały i biorą kaskę do ręki
Maggie2016 Napisano 24 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Napisano 24 Stycznia 2018 Teraz, Joanna30 napisał: Są U mnie, w państwowym zakładzie jest jeszcze kilkanaście osób (na jakieś 2000), które się nie zreformowały i biorą kaskę do ręki Potwierdzam:) Milo tak dostac nieraz wiecej:D
Maggie2016 Napisano 24 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Napisano 24 Stycznia 2018 2 minuty temu, Maggie2016 napisał: Potwierdzam:) Milo tak dostac nieraz wiecej:D Przychodzi "ostatniego" i slysze: "Dzis Matki Boskiej Pienieznej"a pozniej: "Kochajmy sie jak bracia a liczmy jak zydzi" Ale zawsze jest ciut wiecej
Zuza007 Napisano 24 Stycznia 2018 Zgłoś Napisano 24 Stycznia 2018 3 minuty temu, Maggie2016 napisał: Potwierdzam:) Milo tak dostac nieraz wiecej:D OK, każdy ma to co lubi . Ale jak sobie pomyśle o lataniu na pocztę z rachunkami (co, poza straconym czasem, kosztuje) to mi się słabo robi. No i np kupowanie w sieci jest bardzo utrudnione (jeżeli nie niemożliwe)... No ale najbardziej (podobno) wpływowy człowiek w Polsce nie ma ani konta, ani prawa jazdy, więc jak widać da się z tym żyć
Zuza007 Napisano 24 Stycznia 2018 Zgłoś Napisano 24 Stycznia 2018 8 minut temu, Joanna30 napisał: Są U mnie, w państwowym zakładzie jest jeszcze kilkanaście osób (na jakieś 2000), które się nie zreformowały i biorą kaskę do ręki A tak już bardziej w temacie, w cywilizowanych krajach nieposiadanie konta w banku kojarzy się często z szarą strefą i ukrywaniem dochodów (oczywiście nie pisze tego o Tobie, tylko tak ogólnie!).
Maggie2016 Napisano 24 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Napisano 24 Stycznia 2018 2 minuty temu, Zuza007 napisał: OK, każdy ma to co lubi . Ale jak sobie pomyśle o lataniu na pocztę z rachunkami (co, poza straconym czasem, kosztuje) to mi się słabo robi. No i np kupowanie w sieci jest bardzo utrudnione (jeżeli nie niemożliwe)... No ale najbardziej (podobno) wpływowy człowiek w Polsce nie ma ani konta, ani prawa jazdy, więc jak widać da się z tym żyć Mam znajoma-daje znac 5 min wczesniej.Zalatwia mnie w 3:) Taaadam:) Ale chyba to konto musze otworzyc
Maggie2016 Napisano 24 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Napisano 24 Stycznia 2018 1 minutę temu, Zuza007 napisał: A tak już bardziej w temacie, w cywilizowanych krajach nieposiadanie konta w banku kojarzy się często z szarą strefą i ukrywaniem dochodów (oczywiście nie pisze tego o Tobie, tylko tak ogólnie!). Tez tak pomyslalam,ze mozna to tak odebrac,nie mniej jednak chyba trzeba to zrobic:)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.