adi4912 Napisano 28 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Napisano 28 Stycznia 2018 Czyli taka osoba , która przekroczy granice nie ma szans na legalny pobyt? A co w sytuacji jeśli np. Płaci podatki , nie ma problemów z prawem itp. Co jeśli ja złapią? Natychmiastowa deportacja?
kzielu Napisano 28 Stycznia 2018 Zgłoś Napisano 28 Stycznia 2018 4 minuty temu, adi4912 napisał: Czyli taka osoba , która przekroczy granice nie ma szans na legalny pobyt? A co w sytuacji jeśli np. Płaci podatki , nie ma problemów z prawem itp. Co jeśli ja złapią? Natychmiastowa deportacja? A dlaczego Ci się wydaje że miałaby mieć ? Tak, nie ma żadnych szans, płacenie podatków nie ma najmniejszego znaczenia. W tej chwili deportują ludzi którzy przekroczyli granicę legalnie więc pomijając kwestie bezpieczeństwa próby nielegalnego przekroczenia granicy trzeba być idiota zeby chcieć w ten sposób się dostać do US.
RobertNYc Napisano 28 Stycznia 2018 Zgłoś Napisano 28 Stycznia 2018 7 minut temu, adi4912 napisał: Czyli taka osoba , która przekroczy granice nie ma szans na legalny pobyt? A co w sytuacji jeśli np. Płaci podatki , nie ma problemów z prawem itp. Co jeśli ja złapią? Natychmiastowa deportacja? Takie czasy obecnie nastały ze deportują nawet legalnych rezydentów I to za w sumie drobiazgi. Jak np ten polski lekarz (40 lat legalnego pobytu w USA). Ty gdybys został złapany-to natychmiastowy deport. I to bez prawa odwołania się do sądu.
adi4912 Napisano 28 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Napisano 28 Stycznia 2018 1 minutę temu, RobertNYc napisał: Takie czasy obecnie nastały ze deportują nawet legalnych rezydentów I to za w sumie drobiazgi. Jak np ten polski lekarz (40 lat legalnego pobytu w USA). Ty gdybys został złapany-to natychmiastowy deport. I to bez prawa odwołania się do sądu. A jak można zostać złapanym? Sa jakieś ,, łapanki” ? Czy zwykła kontrola drogowa?
Gość Napisano 28 Stycznia 2018 Zgłoś Napisano 28 Stycznia 2018 Nie ma żadnych szans na legalny pobyt. Mówiąc najprościej- legalny pobyt dostaje się na podstawie wizy (np. Wiza rodzinna). Ty nie masz żadnej wizy więc nie masz żadnej podstawy do legalnego pobytu. Płacisz podatki? Super. W takim razie ambasada będzie wiedziała że przebywałes w USA nielegalnie (jakby nie wiedzieli z innych zrodel) i jeśli pójdziesz w PL po wizę to zostaniesz odesłany z kwitkiem. Masz ssn? Swój czy "kupiony" czy może numer innej osoby?
adi4912 Napisano 28 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Napisano 28 Stycznia 2018 Przecież ja jestem w Polsce Hahah
adi4912 Napisano 28 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Napisano 28 Stycznia 2018 Wiec nie wiem dlaczego każdy pisze i zawraca się do mnie
RobertNYc Napisano 28 Stycznia 2018 Zgłoś Napisano 28 Stycznia 2018 10 minut temu, adi4912 napisał: A jak można zostać złapanym? Sa jakieś ,, łapanki” ? Czy zwykła kontrola drogowa? Ostatnio był głośny przypadek ze agenci ICE weszli do zwykłego autobusu Greyhounda i sprawdzili dokumenty podróżnych. Złapali kobite z Jamajki bez ważnych papierów.
adi4912 Napisano 28 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Napisano 28 Stycznia 2018 6 minut temu, RobertNYc napisał: Ostatnio był głośny przypadek ze agenci ICE weszli do zwykłego autobusu Greyhounda i sprawdzili dokumenty podróżnych. Złapali kobite z Jamajki bez ważnych papierów. No właśnie dużo słyszę o takich przypadkach, kiedyś słyszałem jakoby Agenci ICE mieli zamknąć sklep Marshall i sprawdzić wszystkich w środku, czy sa legalnie, ale ile w tym prawdy. Sytuacja miała mieć miejsce w Garfield NY
pelasia Napisano 28 Stycznia 2018 Zgłoś Napisano 28 Stycznia 2018 Znac kolesia, który dostał się nielegalnie do USA. Poznał kobietka, miał z nią 3 dzieci. Starali się dla niego o GG a USCIS powiedział, że ma wracać do swojego kraju i stamtąd starać się o waver. Tak też zrobił i po 2 latach mógł wrócić i starać się o legalny pobyt. Obecnie ma GG i siedzi w USA.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.