Skocz do zawartości

cel podróży we wniosku ds160

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
5 minut temu, mcpear napisał:

Chcesz uczestniczyć w festiwalu jako uczestnik czy jako widz na trybunach? Jak jako widz to nic w tym nie tak. Jak jako uczestnik to do tego służy wiza "P"

5 minut temu, mcpear napisał:

Chcesz uczestniczyć w festiwalu jako uczestnik czy jako widz na trybunach? Jak jako widz to nic w tym nie tak. Jak jako uczestnik to do tego służy wiza "P"

Chciałabym wziąć udział w warsztatach tanecznych i ewentualnie w konkursie. Ale też moim celem są odwiedziny przyjaciółki. Zatem o jaką wizę mam się starać? 

• Odpowiedzi 20
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano
3 minutes ago, sandra12 said:

Chciałabym wziąć udział w warsztatach tanecznych i ewentualnie w konkursie. Ale też moim celem są odwiedziny przyjaciółki. Zatem o jaką wizę mam się starać? 

Wiza P-1 jest udzielana (wg strony ambasady): "występującym artystom" - konkurs, w którym chcesz wziąć udział konsul może zakwalifikować jako "występ artystyczny" - to jest niedozwolone na wizie B1/B2. Wg mnie wiza P1 jest dla Ciebie odpowiednia, ale ... nie jestem prawnikiem, ani doradcą imigracyjnym itp. Może warto poszukać profesjonalnej porady. Moja opinia może być błędna i wynikać z mojego braku doświadczenia.

Napisano
2 minuty temu, mcpear napisał:

Wiza P-1 jest udzielana (wg strony ambasady): "występującym artystom" - konkurs, w którym chcesz wziąć udział konsul może zakwalifikować jako "występ artystyczny" - to jest niedozwolone na wizie B1/B2. Wg mnie wiza P1 jest dla Ciebie odpowiednia, ale ... nie jestem prawnikiem, ani doradcą imigracyjnym itp. Może warto poszukać profesjonalnej porady. Moja opinia może być błędna i wynikać z mojego braku doświadczenia.

Występujący artysta zapewne dostaje za to pieniądze... A tu za udział w konkursie trzeba jeszcze zapłacić. A jeśli będą to tylko warsztaty taneczne i udział jako widz to już może być wiza turystyczna? 

Napisano

Wróżkami nie jesteśmy nie wiemy ile tych prac masz. Jeśli myślisz ze zabierając teczkę papierów udowodnisz związek z krajem to jesteś w błędzie.

Napisano

"While applicants are welcome to bring additional documents they feel are useful, the interviewing consular officer may choose not to review them in every case if the officer deems them not relevant to the decision."

Napisano
10 minut temu, Lx13 napisał:

Wróżkami nie jesteśmy nie wiemy ile tych prac masz. Jeśli myślisz ze zabierając teczkę papierów udowodnisz związek z krajem to jesteś w błędzie.

Nie pytam się ciebie czy jesteś wróżka. Pytam bo może na forum jest ktoś kto wykonuje 2 różne pracę i miał podobna sytuację! 

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...