Konrad Stachowicz Napisano 25 Kwietnia 2018 Zgłoś Napisano 25 Kwietnia 2018 Witam. czy orientuje się ktoś jakiego pisma potrzebuję aby wlecieć do USA ( jestem niepełnoletni) .
Jackie Napisano 25 Kwietnia 2018 Zgłoś Napisano 25 Kwietnia 2018 Nie twierdzę że niczego nie potrzeba ale moi synowie latali w te i wewte gdy byli niepełnoletni i nikt żadnych pism nie żądał. Oficjalnie jednak powinieneś mieć ze sobą potwierdzoną notarialnie zgodę na podróż, podpisaną przez obojga rodziców, wraz z ich danymi (adres, telefon.)
mcpear Napisano 25 Kwietnia 2018 Zgłoś Napisano 25 Kwietnia 2018 Tak a propos. Jeśli jako nieletni lecisz do USA a rodzice zostają w Europie to musisz się dowiedzieć (ja tu nie znam szczegółów, ani nie mam praktyki) co będzie potrzebne u lekarza / w szpitalu w przypadku gdy lokalni opiekunowie będą chcieli Ciebie (teoretycznie) zapisać na wizytę, ewentualnie dowiedzieć się w Twoich wynikach, ewentualnie odebrać Ciebie ze szpitala. Może się okazać że dodatkowe upoważnienia dla twoich amerykańskich opiekunów będziesz musiał mieć przy sobie. U lekarzy czasami straszna tu biurokracja.
sly6 Napisano 26 Kwietnia 2018 Zgłoś Napisano 26 Kwietnia 2018 A ile masz lat bo to jest też istotne bo latają 17 latkowie i jest ok.
Konrad Stachowicz Napisano 26 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Napisano 26 Kwietnia 2018 A wzór na takie upoważnienie gdzie mogę znaleźć ?
maciopa Napisano 28 Kwietnia 2018 Zgłoś Napisano 28 Kwietnia 2018 Dnia 26.04.2018 o 13:43, Konrad Stachowicz napisał: A wzór na takie upoważnienie gdzie mogę znaleźć ? Pokolenie Z Wzór masz w głowie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.