Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
5 minutes ago, Teru said:

Hej witam wszystkich, musze mieć kilka pytań na raz. Dzisiaj będę wysyłać ds-260 mam już numer SSN z 2019 roku, ponieważ byłem w programie Camp America na wizie J1 I czy w jakiś sposób przyśpieszy mi to proces, nadal 18 lat jak wyjechałem do USA na Campa i powróciłem, gdy istniejem, i zagaduję, że powinniśmy mieć przetłumaczone na j. angielski dokument o wydaniu, który będzie w oryginale? od 3 dni nie mogę spać, dlatego zadam pytanie 100000 osób dostało się do wizy ja jestem na 33000 i czy jestem bezpieczny, slyszalem, że jest jakaś ankieta. Jestem zameldowany w Polsce, ale od 8 miesięcy mieszkam w Niderlandach i nie wiem, czy powinienem być gdzieś umieszczony do ds czy nie. przebywam nad miejscem czy w Amsterdamie czy lepiej w Warszawie?

No i dostało się w tym roku tylko 300 osób z Polski i zastanawiam się czy to też jest jakieś ułatwienie czy nie?

Napisano
3 hours ago, Teru said:

Hej witam wszystkich, musze mieć kilka pytań na raz. Dzisiaj będę wysyłać ds-260 mam już numer SSN z 2019 roku, ponieważ byłem w programie Camp America na wizie J1 I czy w jakiś sposób przyśpieszy  mi to proces, nadal 18 lat jak wyjechałem do USA na Campa i powróciłem zmienionym nazwiskiem i zagaduję, że powinienem mieć przetłumaczony na j. angielski dokument o wersji wydanej, który będzie w oryginale?  od 3 dni nie mogę spać , dlatego zadam pytanie 100000 osób dostało się do wizy ja jestem na 33000 i czy jestem bezpieczny, slyszalem że jest jakaś ankieta. Jestem zameldowany w Polsce, ale od 8 miesięcy mieszkam w Niderlandach i nie wiem, czy powinienem gdzieś wpisać do ds czy nie. Zastanawiam się nad miejscem czy w Amsterdamie czy lepiej w Warszawie?

1. Posiadany SSN nic nie zmienia
  2. Jezeli dokument o zmianie nazwiska jest a) z sadu albo b) w jezyku innym niz urzedowy w kraju w ktorym znajduje sie ambasada gdzie bedziesz sie procesowal, to tak, trzeba tlumaczyc.
  3. Liczba osob wylosowanych nie jest jeszcze znana. Ta informacja pojawi sie dopiero w lipcu albo sierpniu.
  4. O bezpieczenstwie numeru napisze wiecej za chwile, bo juz widze wiecej pytan.
  5. Nie ma znaczenia gdzie jestes zameldowany, w DS-260 pytaja o adrez *ZAMIESZKANIA* wiec, tak wpisujesz Niderlandy.
  6. AMS nie procesuje wiz imigracyjnych. Dla obywateli i rezydentow Holandii wlasciwa ambasada w tym celu jest Frankfurt. Obie ambasady (Frankfurt i Warszawa) sprawuja sie OK ostatnimi czasy.
  • Upvote 1
Napisano
3 hours ago, Teru said:

No i dostało się w tym roku tylko 300 osób z Polski i zastanawiam się czy to też jest jakieś ułatwienie czy nie?

Again. Nie mozesz tego wiedziec, bo dane zostana opublikowane w sierpniowym, badz wrzesniowym Visa Bulletin. Nic to w kazdym razie nie zmienia czy Polakow wylosowano 30, czy 3000.

Napisano
Hej witam wszystkich, musze mieć kilka pytań na raz. Dzisiaj będę wysyłać ds-260 mam już numer SSN z 2019 roku, ponieważ byłem w programie Camp America na wizie J1 I czy w jakiś sposób przyśpieszy  mi to proces, nadal 18 lat jak wyjechałem do USA na Campa i powróciłem zmienionym nazwiskiem i zagaduję, że powinienem mieć przetłumaczony na j. angielski dokument o wersji wydanej, który będzie w oryginale?  od 3 dni nie mogę spać , dlatego zadam pytanie 100000 osób dostało się do wizy ja jestem na 33000 i czy jestem bezpieczny, slyszalem że jest jakaś ankieta. Jestem zameldowany w Polsce, ale od 8 miesięcy mieszkam w Niderlandach i nie wiem, czy powinienem gdzieś wpisać do ds czy nie. Zastanawiam się nad miejscem czy w Amsterdamie czy lepiej w Warszawie?
Jak dobrze zrozumiałam masz inne nazwisko w dokumentach od kilku lat,tak? To myślę,że dobrze by było mieć przy sobie przetłumaczony dokument na jez.angielski z jakiego powodu nazwisko zostało zmienione,bo wynika z tego,ze w USA widniejesz pod starym nazwiskiem.

Sent from my SM-S916B using Tapatalk

• Upvote 1
Napisano
29 minutes ago, Kora83 said:

Jak dobrze zrozumiałam masz inne nazwisko w dokumentach od kilku lat,tak? To myślę,że dobrze by było mieć przy sobie przetłumaczony dokument na jez.angielski z jakiego powodu nazwisko zostało zmienione,bo wynika z tego,ze w USA widniejesz pod starym nazwiskiem.

Wyjechałem do USA wieku 18 lat na wizie j1 i miałem wtedy stare nazwisko i dopiero jak wróciłem z USA wymieniłem paszport itd to na nich mam nowe nazwisko ale ssn widniej stare 

Napisano
3 minutes ago, Teru said:

Wyjechałem do USA wieku 18 lat na wizie j1 i miałem wtedy stare nazwisko i dopiero jak wróciłem z USA wymieniłem paszport itd to na nich mam nowe nazwisko ale ssn widniej stare 

W DS-260 jest pytanie o inne nazwiska. To zaden problem. Updatem w SSA bedziesz sie przejmowal jak juz wyemigrujesz.

Napisano
Ok,ale mimo wszystko znajdz dokument potwierdzający o zmianie nazwiska z oryginalna pieczątka i go przetłumacz. Nigdy nie wiadomo czy w USA się zapytają dlaczego nazwisko zostało zmienione i poprosza o potwierdzenie. Tylko i wyłącznie tłumacz przysięgły.