Teru Napisano 15 godzin temu Zgłoś Napisano 15 godzin temu 5 minutes ago, Teru said: Hej witam wszystkich, musze mieć kilka pytań na raz. Dzisiaj będę wysyłać ds-260 mam już numer SSN z 2019 roku, ponieważ byłem w programie Camp America na wizie J1 I czy w jakiś sposób przyśpieszy mi to proces, nadal 18 lat jak wyjechałem do USA na Campa i powróciłem, gdy istniejem, i zagaduję, że powinniśmy mieć przetłumaczone na j. angielski dokument o wydaniu, który będzie w oryginale? od 3 dni nie mogę spać, dlatego zadam pytanie 100000 osób dostało się do wizy ja jestem na 33000 i czy jestem bezpieczny, slyszalem, że jest jakaś ankieta. Jestem zameldowany w Polsce, ale od 8 miesięcy mieszkam w Niderlandach i nie wiem, czy powinienem być gdzieś umieszczony do ds czy nie. przebywam nad miejscem czy w Amsterdamie czy lepiej w Warszawie? No i dostało się w tym roku tylko 300 osób z Polski i zastanawiam się czy to też jest jakieś ułatwienie czy nie? Cytuj
Roelka v.2 Napisano 15 godzin temu Zgłoś Napisano 15 godzin temu Nie, posiadanie juz SSN nie ma znaczenia co do tego procesu 1 Cytuj
Xarthisius Napisano 11 godzin temu Zgłoś Napisano 11 godzin temu 3 hours ago, Teru said: Hej witam wszystkich, musze mieć kilka pytań na raz. Dzisiaj będę wysyłać ds-260 mam już numer SSN z 2019 roku, ponieważ byłem w programie Camp America na wizie J1 I czy w jakiś sposób przyśpieszy mi to proces, nadal 18 lat jak wyjechałem do USA na Campa i powróciłem zmienionym nazwiskiem i zagaduję, że powinienem mieć przetłumaczony na j. angielski dokument o wersji wydanej, który będzie w oryginale? od 3 dni nie mogę spać , dlatego zadam pytanie 100000 osób dostało się do wizy ja jestem na 33000 i czy jestem bezpieczny, slyszalem że jest jakaś ankieta. Jestem zameldowany w Polsce, ale od 8 miesięcy mieszkam w Niderlandach i nie wiem, czy powinienem gdzieś wpisać do ds czy nie. Zastanawiam się nad miejscem czy w Amsterdamie czy lepiej w Warszawie? Posiadany SSN nic nie zmienia Jezeli dokument o zmianie nazwiska jest a) z sadu albo b) w jezyku innym niz urzedowy w kraju w ktorym znajduje sie ambasada gdzie bedziesz sie procesowal, to tak, trzeba tlumaczyc. Liczba osob wylosowanych nie jest jeszcze znana. Ta informacja pojawi sie dopiero w lipcu albo sierpniu. O bezpieczenstwie numeru napisze wiecej za chwile, bo juz widze wiecej pytan. Nie ma znaczenia gdzie jestes zameldowany, w DS-260 pytaja o adrez *ZAMIESZKANIA* wiec, tak wpisujesz Niderlandy. AMS nie procesuje wiz imigracyjnych. Dla obywateli i rezydentow Holandii wlasciwa ambasada w tym celu jest Frankfurt. Obie ambasady (Frankfurt i Warszawa) sprawuja sie OK ostatnimi czasy. 1 Cytuj
Xarthisius Napisano 11 godzin temu Zgłoś Napisano 11 godzin temu 3 hours ago, Teru said: No i dostało się w tym roku tylko 300 osób z Polski i zastanawiam się czy to też jest jakieś ułatwienie czy nie? Again. Nie mozesz tego wiedziec, bo dane zostana opublikowane w sierpniowym, badz wrzesniowym Visa Bulletin. Nic to w kazdym razie nie zmienia czy Polakow wylosowano 30, czy 3000. Cytuj
Kora83 Napisano 6 godzin temu Zgłoś Napisano 6 godzin temu Hej witam wszystkich, musze mieć kilka pytań na raz. Dzisiaj będę wysyłać ds-260 mam już numer SSN z 2019 roku, ponieważ byłem w programie Camp America na wizie J1 I czy w jakiś sposób przyśpieszy mi to proces, nadal 18 lat jak wyjechałem do USA na Campa i powróciłem zmienionym nazwiskiem i zagaduję, że powinienem mieć przetłumaczony na j. angielski dokument o wersji wydanej, który będzie w oryginale? od 3 dni nie mogę spać , dlatego zadam pytanie 100000 osób dostało się do wizy ja jestem na 33000 i czy jestem bezpieczny, slyszalem że jest jakaś ankieta. Jestem zameldowany w Polsce, ale od 8 miesięcy mieszkam w Niderlandach i nie wiem, czy powinienem gdzieś wpisać do ds czy nie. Zastanawiam się nad miejscem czy w Amsterdamie czy lepiej w Warszawie?Jak dobrze zrozumiałam masz inne nazwisko w dokumentach od kilku lat,tak? To myślę,że dobrze by było mieć przy sobie przetłumaczony dokument na jez.angielski z jakiego powodu nazwisko zostało zmienione,bo wynika z tego,ze w USA widniejesz pod starym nazwiskiem.Sent from my SM-S916B using Tapatalk 1 Cytuj
Teru Napisano 6 godzin temu Zgłoś Napisano 6 godzin temu 29 minutes ago, Kora83 said: Jak dobrze zrozumiałam masz inne nazwisko w dokumentach od kilku lat,tak? To myślę,że dobrze by było mieć przy sobie przetłumaczony dokument na jez.angielski z jakiego powodu nazwisko zostało zmienione,bo wynika z tego,ze w USA widniejesz pod starym nazwiskiem. Sent from my SM-S916B using Tapatalk Wyjechałem do USA wieku 18 lat na wizie j1 i miałem wtedy stare nazwisko i dopiero jak wróciłem z USA wymieniłem paszport itd to na nich mam nowe nazwisko ale ssn widniej stare Cytuj
Xarthisius Napisano 6 godzin temu Zgłoś Napisano 6 godzin temu 3 minutes ago, Teru said: Wyjechałem do USA wieku 18 lat na wizie j1 i miałem wtedy stare nazwisko i dopiero jak wróciłem z USA wymieniłem paszport itd to na nich mam nowe nazwisko ale ssn widniej stare W DS-260 jest pytanie o inne nazwiska. To zaden problem. Updatem w SSA bedziesz sie przejmowal jak juz wyemigrujesz. Cytuj
Kora83 Napisano 6 godzin temu Zgłoś Napisano 6 godzin temu Wyjechałem do USA wieku 18 lat na wizie j1 i miałem wtedy stare nazwisko i dopiero jak wróciłem z USA wymieniłem paszport itd to na nich mam nowe nazwisko ale ssn widniej stare Ok,ale mimo wszystko znajdz dokument potwierdzający o zmianie nazwiska z oryginalna pieczątka i go przetłumacz. Nigdy nie wiadomo czy w USA się zapytają dlaczego nazwisko zostało zmienione i poprosza o potwierdzenie. Tylko i wyłącznie tłumacz przysięgły.Sent from my SM-S916B using Tapatalk Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi