iwona19 Napisano 26 Maja 2018 Zgłoś Napisano 26 Maja 2018 Witam! Planuję wyjazd do USA, konkretniej do znajomej mamy. Mam 16 lat, wizę również posiadam (ważną) ponieważ dwa lata temu przebywałam na tamtym terenie. Ktoś mógłby mi podpowiedzieć? Czy kiedy lecę drugi raz to czy znów czeka mnie rozmowa na temat czy w ogóle mnie wpuszczą na teren USA? (przy ostatniej podróży nie miałam żadnych problemów, wszystko odbyło się w terminach wylot jak i przylot, żadnych problemów prawnych) Czy będzie jakakolwiek inna rozmowa? Czy poradziłabym sobie sama bez pomocy stewardessy na lotnisku w Stanach (nie znając zbyt dobrze języka angielskiego)? Czy muszę zgłaszać do ambasady fakt iż przekraczam granicę w tamtym kierunku?
Gość Napisano 26 Maja 2018 Zgłoś Napisano 26 Maja 2018 Nie musisz nic zglaszac do ambasady. Tak, czeka cie rozmowa na lotnisku, na podstawie ktorej zdecyduja czy zostaniesz wpuszczona do USA czy nie. Taka kontrola jest zawsze.
katlia Napisano 26 Maja 2018 Zgłoś Napisano 26 Maja 2018 Dodam, ze ta rozmowa moze trwac 3 minuty: dokad lecisz? na jak dlugo? bylas przed tem w USA? Kiedy/na jak dlugo? Welcome to the USA. Have a good time. I juz.
andyopole Napisano 26 Maja 2018 Zgłoś Napisano 26 Maja 2018 Długość rozmowy zależy od lotniska. Złą sławą od dawna okryte są EWR, OHR, JFK.
Jackie Napisano 26 Maja 2018 Zgłoś Napisano 26 Maja 2018 41 minut temu, andyopole napisał: [ciach] OHR, [ciach] Chodzi ci o ORD?
andyopole Napisano 26 Maja 2018 Zgłoś Napisano 26 Maja 2018 Godzinę temu, Jackie napisał: Chodzi ci o ORD? W rzeczy samej! Palce grube od wideł siem omskły...
Konrad Stachowicz Napisano 31 Maja 2018 Zgłoś Napisano 31 Maja 2018 On 5/26/2018 at 11:18 PM, andyopole said: Długość rozmowy zależy od lotniska. Złą sławą od dawna okryte są EWR, OHR, JFK. Dlaczego ewr ?
andyopole Napisano 31 Maja 2018 Zgłoś Napisano 31 Maja 2018 Bo tam zawsze sie czepiaja, szczegolnie Polakow, secondary prawie zawsze, jesli ktos sie tylko zajaknie...
Konrad Stachowicz Napisano 31 Maja 2018 Zgłoś Napisano 31 Maja 2018 4 minutes ago, andyopole said: Bo tam zawsze sie czepiaja, szczegolnie Polakow, secondary prawie zawsze, jesli ktos sie tylko zajaknie... Kurde a akurat lece tam za 2 tyg
andyopole Napisano 31 Maja 2018 Zgłoś Napisano 31 Maja 2018 Nie tylko Ty, tysiace kazdego tygodnia, codziennie samolot z WAWy. Zawracaja nie wszystkich.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.