Jump to content

Sponsorstwo przez rodziców

thaliaa

Recommended Posts

Witam! 

moja siostra sponsoruje moja mamę która ma GC od 1,5roku. Ja jestem po nielegalnym pobycie i z zakazem 10letnim... jeżeli moja mama zaczęła by mnie sponsorować-jak to wyglada? Jaki jest czas oczekiwania? Czy fakt ze mam dziecko coś zmienia? Dziękuje z góry za odpowiedzi 

• Replies 71
  • Created
  • Last Reply

Policz sobie kiedy twój ban się kończy i wtedy będziesz mogła starać w ambasadzie po wizę. (Po rozpoczęciu sponsorowania oczywiscie). Posiadanie dziecka nic nie znaczy. 

35 minut temu, thaliaa napisał:

Witam! 

moja siostra sponsoruje moja mamę która ma GC od 1,5roku. Ja jestem po nielegalnym pobycie i z zakazem 10letnim... jeżeli moja mama zaczęła by mnie sponsorować-jak to wyglada? Jaki jest czas oczekiwania? Czy fakt ze mam dziecko coś zmienia? Dziękuje z góry za odpowiedzi 

A jestes zamezna ? Jezeli tak, to nie ma kategorii w ktorej mama moglaby Cie sponsorowac - dopiero po zostaniu obywatelem (5 lat rezydencji czyli posiadania GC) i bedzie to trwalo 12-13 lat. Sponsorowanie przez siostre 13-14 lat (w tej chwili). Oczywiscie na dzien wydania wizy nie mozesz miec bana.

Jezeli nie jestes zamezna (zakladam ze jestes kobieta) to 7 lat bez wzgledu na to czy mam jest obywatelem czy rezydentem.

• 2 months later...

Witam, nie wiem czy pisze w dobrym miejscu, ale myśle ze mi pomożecie :)

Moja sprawa wygląda tak, że mój ojciec dostał GC na która czekał parenaście lat. W momencie zaakceptowania ja nie miałam 21 lat i załapałam sie na GC bez czekania czy jakoś tak. Teraz mam już wiecej niz 21 lat ale mimo to dostałam list z USA w którym jest napisane ze mam wypelnic jakis tam wniosek, znalezc agenta i czekac na rozmowe w Warszawie. Dostalam to jakos w grudniu/styczniu ale odłozyłam to, ponieważ nie bylam pewna czy chce GC. Teraz jestem w ciąży czy to zmienia sytuacje?  A i chce dodac ze jestem niezamezna wlasnie ze wzgledu na GC. W liscie mam napisane ze ważne jest to rok. W tym momencie czekam na odpowiedz adwokata imigracyjnego ale jestem bardzo niecierpliwa, moze ktos z Was mi cos powie na ten temat?

14 minut temu, KasiaKo napisał:

Odpowie mi chociaż ktoś czy ciąża przeszkadza jakoś w procedurze GC ?

Nie przeszkadza, ani nie pomaga.

9 minutes ago, Roelka said:

Nie przeszkadza, ani nie pomaga.

Tzn ? Ja sie nie znam zbytnio na tej całej procedurze związanej z GC. Mogłabys powiedziec mi cos wiecej?

Ogolnie tez chodzi o to ze ja jestem cala sprawa zszokowana troszkę, poniewaz nie wiedzialam ze zalapie sie do kategori ponizej 21 roku, gdzie osobiscie mam 3 lata wiecej! A cala sprawe tato zaczal zalatwiac na tych wakacjach co były a sam dostal na jesieni GC. I tu tez sie troszke martwie jak to byloby na rozmowie z konsulem? Czy moj wiek im nie przeszkadza?

8 minutes ago, Roelka said:

Chyba po prostu wpadasz do innej kategorii...

Ale wpadam ze wzgledu na wiek czy ciąze? Bo w DS 260 nie musze wpisywac narazie bo tam jest dopiero okienka dla dziecka ktore sie urodzilo?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...