NatBu Posted August 1, 2018 Report Share Posted August 1, 2018 Dzień dobry, niedługo planujemy z narzeczonym lot do USA na wizie B1/B2 na miesiąc. Chcemy zwiedzić kilka miast w Stanach i zastanawiamy się, czy dla urzędnika na lotnisku może być problemem to, że chcemy polecieć z Polski do jednego miasta (NY) i wrócić do Polski z innego (LA). Czy można tak podróżować sobie swobodnie, czy przylot i odlot musi być z tego samego miejsca? Może to głupie pytanie, ale wolę się upewnić przed zakupem biletów :) Dziękuję za odpowiedź! :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Joanna30 Posted August 1, 2018 Report Share Posted August 1, 2018 Nie musi być. Ja dwie podróże do USA odbyłam w ten sposób właśnie, że leciałam do jednego miasta, a wracałam z zupełnie innego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
haneczka019 Posted August 1, 2018 Report Share Posted August 1, 2018 9 godzin temu, NatBu napisał: ...zastanawiamy się, czy dla urzędnika na lotnisku może być problemem to, że chcemy polecieć z Polski do jednego miasta (NY) i wrócić do Polski z innego (LA). Czy można tak podróżować sobie swobodnie, czy przylot i odlot musi być z tego samego miejsca? Nie musi być, ja leciałam w maju do LA, a wracałam z Chicago. Nie padło nawet żadne pytanie z tym związane, także spokojnie możecie bukować bilety multicity. Multum osób tak podróżuje, więc nie jest to dla urzędników nic nadzwyczajnego . Link to comment Share on other sites More sharing options...
NatBu Posted August 1, 2018 Author Report Share Posted August 1, 2018 Dziękuję bardzo za odpowiedzi W takim razie mogę spokojnie kupować bilety. Pozdrawiam! Link to comment Share on other sites More sharing options...
andyopole Posted August 2, 2018 Report Share Posted August 2, 2018 Po pierwsze primo, przy wylocie z USA nie ma kontroli służb emigracyjnych czyli tutejszych WOPistów. Jedynie linie lotnicze sprawdzają tożsamość i podają potem listę wywiezionych samolotem pasażerów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.