sly6 Napisano 10 Października 2018 Zgłoś Napisano 10 Października 2018 19 minut temu, Magunoria napisał: Tak rozumiem. Wiem że mój kolejny wyjazd to jest ryzyko. Musze przedyskutować z moim partnerem wszystko. Może lepiej będzie brać ślub w Polsce pomimo iż to zajmuje wiecej czasu i biurokracji . A z drugiej strony jest tez ojciec który w chwili obecnej nie może przyjechać do Polski a chciałabym mu pomóc. Bardzo dziekuje za pomoc. Jesteśmy w Unii i możesz brać ślub np w Anglii,zobacz gdzie jest mniejsza biurokracja.
mcpear Napisano 10 Października 2018 Zgłoś Napisano 10 Października 2018 Fajnie by było, jakbyś dała znać na forum co postanowiłaś i jak potraktowano Ciebie na granicy (gdybyś zdecydowała się spróbować pojechać raz jeszcze na wizie turystycznej) - nie mamy za wielu uczestników forum, którzy informują jak się potoczyło dalej, a jest to dla później przeglądających wątki bardzo cenna informacja. Życzę powodzenia. Tak czy tak masz bardzo realną drogę do emigracji legalnej i oby ten proces biurokratycznych oczekiwań upłynął Tobie jak najszybciej.
Magunoria Napisano 10 Października 2018 Autor Zgłoś Napisano 10 Października 2018 32 minuty temu, sly6 napisał: Jesteśmy w Unii i możesz brać ślub np w Anglii,zobacz gdzie jest mniejsza biurokracja. Problem polega na tym że oboje mamy nieletnie dzieci. I żadne z nas nie chce na długo rozstawać się z nimi. Ja mam trochę lepszą sytuację ponieważ gdy wyjeżdżam do USA mam z kim zostawić córkę. Mam mamę i dorosłego syna , ale mój partner niestety nie ma rodziny tylko dziewięcioletniego syna i nie ma go z kim zostawić. A jak wiadomo dzieci muszą chodzić do szkoły. Więc będziemy zastanawiać się jak zrobić żeby było dobrze.
Magunoria Napisano 10 Października 2018 Autor Zgłoś Napisano 10 Października 2018 11 minut temu, mcpear napisał: Fajnie by było, jakbyś dała znać na forum co postanowiłaś i jak potraktowano Ciebie na granicy (gdybyś zdecydowała się spróbować pojechać raz jeszcze na wizie turystycznej) - nie mamy za wielu uczestników forum, którzy informują jak się potoczyło dalej, a jest to dla później przeglądających wątki bardzo cenna informacja. Życzę powodzenia. Tak czy tak masz bardzo realną drogę do emigracji legalnej i oby ten proces biurokratycznych oczekiwań upłynął Tobie jak najszybciej. Oczywiście dam znać na forum co postanowiliśmy. I jeśli polecę to opiszę dokładnie jak wyglądała moja rozmowa na lotnisku.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.