mariano85 Napisano 16 Listopada 2018 Zgłoś Napisano 16 Listopada 2018 Gdzie najlepiej kupic lodowke, pralke i suszarke? Jakie jest wasze doswiadzcznie ktory sklep ma najwieksze rabaty i najduzasza gwaracje?(Sears, Costco, Home depot, Best Buy?) Jaka firme polecacie (Samsung, LG? a moze Kenmore?) Prosze podzielcie sie waszymi spostrzezeniami. Black Friday sie zbliza wiec co polecacie?
kzielu Napisano 16 Listopada 2018 Zgłoś Napisano 16 Listopada 2018 Kenmore to marka Searsa ktory bankrutuje - generalnie to byly rebrandowane LG i byly spoko, ale jak Sears sie zwinie to bedzie slabo z gwarancja.
katlia Napisano 16 Listopada 2018 Zgłoś Napisano 16 Listopada 2018 Kupuj w Costco... najlepsze gwarancje i customer support. Ja kupilam laptop od nich.... 5 miesiecy potem zabralam go bo mial problem z dolaczaniem sie do wi-fi... w 5 minut mialam nowy, szybszy
andyopole Napisano 16 Listopada 2018 Zgłoś Napisano 16 Listopada 2018 Dwa lata temu w srode, przed Thanksgiving poszedlem do Home Depot po jakas "srubke" a przypadkiem trafilem pralke I suszarke po $550 sztuka, ktore w Black Friday byly po $900 a zwykla cena byla #1100 za sztuke. Samsungi, pracuja, odpukac, bezawaryjnie do dzis. Natomiast o lodowkach Samsungach slyszalem przewaznie slabe opinie. Lg sa lepsze, sam poluje od dawna na upatrzony model ale dranie trzymaja cene i popyt wciaz przewyzsza podaz bo czesto nawet brakuje at the floor. Amerykanskie marki lodowek przewaznie maja dobre rankingi i ceny tylko tak jak wiekszosc tutejszych wyrobow sa jakies takie…. Sama lodowke nietrudno zrobic, wazna jest kwestia designu, w Polsce mialem lodowke marki Minsk. 30 lat bezawaryjnej roboty a pradu brala tyle co mlocarnia. Gdy sie wlaczala w calym domu przygasalo swiatlo.
jkb Napisano 16 Listopada 2018 Zgłoś Napisano 16 Listopada 2018 1 godzinę temu, katlia napisał: Kupuj w Costco... najlepsze gwarancje i customer support. Ja kupilam laptop od nich.... 5 miesiecy potem zabralam go bo mial problem z dolaczaniem sie do wi-fi... w 5 minut mialam nowy, szybszy Popieram - Costco generalnie ma porzadne ceny i niezly support. Te $60 (lub $120) rocznie sie szybko zwraca.
andyopole Napisano 16 Listopada 2018 Zgłoś Napisano 16 Listopada 2018 Wlasnie mi potracili $120. Boli ale tak jak szczepienie, szczypie ale generalnie sie kalkuluje, plus do tego 2% rewards a zakupy u nich i 4% za paliwo.
jkb Napisano 17 Listopada 2018 Zgłoś Napisano 17 Listopada 2018 7 godzin temu, andyopole napisał: Wlasnie mi potracili $120. Boli ale tak jak szczepienie, szczypie ale generalnie sie kalkuluje, plus do tego 2% rewards a zakupy u nich i 4% za paliwo. Tak to jest ze wszystkimi kartami, tudziez innymi memberships, z annual fee. Musi sie kalkulowac
andyopole Napisano 17 Listopada 2018 Zgłoś Napisano 17 Listopada 2018 4 godziny temu, jkb napisał: Tak to jest ze wszystkimi kartami, tudziez innymi memberships, z annual fee. Musi sie kalkulowac Głównie sprzedawcy...
mariano85 Napisano 17 Listopada 2018 Autor Zgłoś Napisano 17 Listopada 2018 Dzieki za odpowiedzi, Kenmore ma dosyc dobre opinie ale tak jak Kzielu piszesz ze oni bankrutuja w miesie obok juz sie zawineli to nie ma co ryzykowac! Spodobala nam sie lodowka Samsunga ale jak popatrzylem na opinie to tragedia!!
Amy Napisano 17 Listopada 2018 Zgłoś Napisano 17 Listopada 2018 Mam lodówkę LG od 4 lat dziala bez zarzutu, jest pojemna bo kostkarkę do lodu ma w drzwiach; pralkę, suszarkę mam Samsunga 6 lat i rowniez nie narzekam.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.