katlia Napisano 17 Grudnia 2018 Zgłoś Napisano 17 Grudnia 2018 Pozycz crock pot od tesciowej, i zrob dzien-dwa przed... bo wiesz, z bigosem im dluzej sie gotuje tym lepiej, i czesto jest lepszy podgrzany nastepnego dnia. Mi tez zapach bigosu nie przeszkadza, ale moja rodzina kreci nosem, mimo ze maz i syn lubia bigos.
andyopole Napisano 17 Grudnia 2018 Zgłoś Napisano 17 Grudnia 2018 7 minut temu, Patipitts napisał: Aha i mam zamiar jeszcze rybe po grecku zrobic jak znajde korzen pietruszki i selera. Chcialam zrobic barszcz ale towarzystwo nie bylo zachwycone pomyslem. Korzen selera kupisz wszedzie. Z korzeniem pietruszki mozesz miec problem. To co Cie zwiedzie wygladem ale podpisane jest "parsnip" z pietruszka ma jedynie wspolny wyglad, smakuje zupelnie inaczej.
katlia Napisano 17 Grudnia 2018 Zgłoś Napisano 17 Grudnia 2018 2 minuty temu, andyopole napisał: Opłatkiem zrobisz furorę, jeśli nie znają tego zwyczaju to najprawdopodobniej będę zachwyceni. Jak wszyscy moi znajomi Amerykanie, uwielbiają też dzielenie się jajkiem. Jajko jajkiem... ja bym tylko zaproponowala oplatek w znanym Ci towarzystwie. Ja zyje w dosyc mieszanym religijnie gronie, i sa ludzie dla ktorych dzielenie sie cialem Jezusa jest troche odrzucajace A calowanie nie bliskich Ci znajomych tez moze byc uncomfortable
Patipitts Napisano 17 Grudnia 2018 Zgłoś Napisano 17 Grudnia 2018 3 minuty temu, katlia napisał: Pozycz crock pot od tesciowej, i zrob dzien-dwa przed... bo wiesz, z bigosem im dluzej sie gotuje tym lepiej, i czesto jest lepszy podgrzany nastepnego dnia. Mi tez zapach bigosu nie przeszkadza, ale moja rodzina kreci nosem, mimo ze maz i syn lubia bigos. Tak, mam zamiar nastawic go w niedziele i przegrzac pare razy w poniedzialek zeby we wtorek byl taki dwudniowy tez taki lubie. Mama kazala mi dac troche konfitury sliwkowej albo sliwek wedzonych i wina czerwonego. 4 minuty temu, andyopole napisał: Korzen selera kupisz wszedzie. Z korzeniem pietruszki mozesz miec problem. To co Cie zwiedzie wygladem ale podpisane jest "parsnip" z pietruszka ma jedynie wspolny wyglad, smakuje zupelnie inaczej. Wlasnie wiem, parsnip kiedys tesciowa kupila, to jest chyba pasternak. Poszukam ale marnie to widze, mama mowi ze zawsze moge zeobic bez ale dla mnie to nie bedzie to samo.
Patipitts Napisano 17 Grudnia 2018 Zgłoś Napisano 17 Grudnia 2018 2 minuty temu, katlia napisał: Jajko jajkiem... ja bym tylko zaproponowala oplatek w znanym Ci towarzystwie. Ja zyje w dosyc mieszanym religijnie gronie, i sa ludzie dla ktorych dzielenie sie cialem Jezusa jest troche odrzucajace A calowanie nie bliskich Ci znajomych tez moze byc uncomfortable Spoko, u mnie wszyscy chrzescijanie, co prawda roznych szczepow ale problemow na pewno nie bedzie
andyopole Napisano 17 Grudnia 2018 Zgłoś Napisano 17 Grudnia 2018 3 minuty temu, katlia napisał: Jajko jajkiem... ja bym tylko zaproponowala oplatek w znanym Ci towarzystwie. Ja zyje w dosyc mieszanym religijnie gronie, i sa ludzie dla ktorych dzielenie sie cialem Jezusa jest troche odrzucajace A calowanie nie bliskich Ci znajomych tez moze byc uncomfortable Nie mialbym zadnych oporow przed pocalowaniem sie z @Patipitts. Zrobiłbym to nawet z nieukrywanym entuzjazmem.
Patipitts Napisano 17 Grudnia 2018 Zgłoś Napisano 17 Grudnia 2018 3 minuty temu, andyopole napisał: Nie mialbym zadnych oporow przed pocalowaniem sie z @Patipitts. Zrobiłbym to nawet z nieukrywanym entuzjazmem. strach sie bać
Xarthisius Napisano 17 Grudnia 2018 Zgłoś Napisano 17 Grudnia 2018 32 minutes ago, andyopole said: Korzen selera kupisz wszedzie. Z korzeniem pietruszki mozesz miec problem. To co Cie zwiedzie wygladem ale podpisane jest "parsnip" z pietruszka ma jedynie wspolny wyglad, smakuje zupelnie inaczej. Nie dziwota, ze Cie zwiedzie bo to pasternak Pietruszka to "parsley". W naszych sklepach lezy zaraz obok pasternaku i smakuje dokladnie jak polska.
andyopole Napisano 17 Grudnia 2018 Zgłoś Napisano 17 Grudnia 2018 17 minut temu, Xarthisius napisał: Nie dziwota, ze Cie zwiedzie bo to pasternak Pietruszka to "parsley". W naszych sklepach lezy zaraz obok pasternaku i smakuje dokladnie jak polska. U nas korzeń pietruszki jest jak Yeti, wszyscy twierdzą że jest ale nikt jeszcze nie widzial.
Xarthisius Napisano 17 Grudnia 2018 Zgłoś Napisano 17 Grudnia 2018 17 minutes ago, andyopole said: U nas korzeń pietruszki jest jak Yeti, wszyscy twierdzą że jest ale nikt jeszcze nie widzial. No ja jestem cwany, bo mieszkam w 17 wojewodztwie Polski ;-) Np. w TX mozna bylo dostac natke w miare bez problemu, ale korzen to byl tylko w fancy, hipsterskich sklepach.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.