Suprise Posted December 17, 2018 Report Posted December 17, 2018 Jeśli ma się skończoną szkołę policealną w PL to w U.S. liczy się to jako Collage czy jako co?
katlia Posted December 17, 2018 Report Posted December 17, 2018 Ja bym powiedziala ze liczy sie jako community college, bo te sa 2 letnie a nie 4 letnie.
KrysiaK Posted December 17, 2018 Report Posted December 17, 2018 Lub liczy sie jako technical school.
metkel Posted April 15, 2019 Report Posted April 15, 2019 A wyjaśni ktoś jakie są stopnie edukacji w USA? Bo zawsze miałem z tym kłopot...;)
Jackie Posted April 15, 2019 Report Posted April 15, 2019 3 minuty temu, metkel napisał: A wyjaśni ktoś jakie są stopnie edukacji w USA? Bo zawsze miałem z tym kłopot...;) https://www.studyusa.com/en/a/58/understanding-the-american-education-system
Kuba_kuba Posted June 6, 2019 Report Posted June 6, 2019 On 12/17/2018 at 10:01 AM, katlia said: Ja bym powiedziala ze liczy sie jako community college, bo te sa 2 letnie a nie 4 letnie. Nie liczy sie jako community college. Policealne studia nie umozliwiaja ci transferu na pelne studia z odjeciem lat z college. College nadaje ci associates of something, i to jest w kategorii undergraduate. Policealne to szkola srednia z jakims technical certificate. Zreszta ktory i tak nie jest uznawany w USA.
katlia Posted June 6, 2019 Report Posted June 6, 2019 3 godziny temu, Kuba_kuba napisał: College nadaje ci associates of something, i to jest w kategorii undergraduate. Policealne to szkola srednia z jakims technical certificate. Zreszta ktory i tak nie jest uznawany w USA. Community college moze ci dac associates ale tez i duzo studentow nigdy nie otrzymuje associates przed transferem. I jak najbardziej mozna tam otrzymac technical certificate i to w wielu dziedzinach.
Kuba_kuba Posted June 7, 2019 Report Posted June 7, 2019 5 hours ago, katlia said: Community college moze ci dac associates ale tez i duzo studentow nigdy nie otrzymuje associates przed transferem. I jak najbardziej mozna tam otrzymac technical certificate i to w wielu dziedzinach. Tak, ale jesli bierzesz klasy ponizej levelu 100 (albo 1000 w community college). Wszystko powyzej 1000 jest takze wliczane do 4-letniego programu na uniwersytecie.
katlia Posted June 7, 2019 Report Posted June 7, 2019 To niczego nie zmienia. BTW, studiowalam tu. Maz byl najpierw profesorem uniwersyteckim, potem dziekanem. Sama pracowalam kiedys w administracji uniwersyteckiej, teraz pracuje dla organizacji ktora pomaga biednym minorities i URM dostac sie (z pieniedzmi) na studia... Raczej sie troche znam...
Kuba_kuba Posted June 9, 2019 Report Posted June 9, 2019 On 6/6/2019 at 10:09 PM, katlia said: To niczego nie zmienia. BTW, studiowalam tu. Maz byl najpierw profesorem uniwersyteckim, potem dziekanem. Sama pracowalam kiedys w administracji uniwersyteckiej, teraz pracuje dla organizacji ktora pomaga biednym minorities i URM dostac sie (z pieniedzmi) na studia... Raczej sie troche znam... No super, ale ja tez tu studiuje i wiem jak jest
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.