Gachu Napisano 5 Maja 2019 Zgłoś Napisano 5 Maja 2019 Witam Mam pytanie czy gdy skończe szkołe zawodowa moge brać udział w loteri z tego co wiem jest jakiś warunek przepracowanych 2lat w zawodzie i czy po ukończeniu szkoły zawodowej gdy pójde do pracy przepracuje 2lata czy już sie kwalifikuje do loteri zielonej karty?.
andyopole Napisano 5 Maja 2019 Zgłoś Napisano 5 Maja 2019 Udział możesz brać. Do tego nie jest potrzebna żadna szkoła. Natomiast po zawodowce i praktyce ciężko będzie. Zaciśnij zęby, zrób maturę, tak żeby mieć 12 lat szkół i nikt o nic nie będzie pytał. Nie wylosujesz to będziesz mógł pójść na studia, to zawsze się przyda.
pelasia Napisano 5 Maja 2019 Zgłoś Napisano 5 Maja 2019 Andy obecnie to lepsze perspektywy maja ci po zawodwce, niz kolejny student bez wyobrazni.
andyopole Napisano 5 Maja 2019 Zgłoś Napisano 5 Maja 2019 22 minuty temu, pelasia napisał: Andy obecnie to lepsze perspektywy maja ci po zawodwce, niz kolejny student bez wyobrazni. To akurat wiem. Lepszy w USA praktyk niż teoretyk. Ale dla loterii matura musi być.
miti789 Napisano 5 Maja 2019 Zgłoś Napisano 5 Maja 2019 Wystarczy liceum albo technikum matura nie koniecznie
andyopole Napisano 5 Maja 2019 Zgłoś Napisano 5 Maja 2019 20 godzin temu, miti789 napisał: Wystarczy liceum albo technikum matura nie koniecznie No tak, sorry. Starej daty jestem. Dla mnie średnie wykształcenie = matura = świadectwo dojrzałości. "Niekoniecznie" piszemy razem, od razu widać że matury nie ma.
miti789 Napisano 6 Maja 2019 Zgłoś Napisano 6 Maja 2019 To forum o USA i sprawach związanych z emigracja
sly6 Napisano 8 Maja 2019 Zgłoś Napisano 8 Maja 2019 Dnia 5.05.2019 o 15:21, Gachu napisał: Witam Mam pytanie czy gdy skończe szkołe zawodowa moge brać udział w loteri z tego co wiem jest jakiś warunek przepracowanych 2lat w zawodzie i czy po ukończeniu szkoły zawodowej gdy pójde do pracy przepracuje 2lata czy już sie kwalifikuje do loteri zielonej karty?. Nie każdy zawód jest brany pod uwagę w loterii, możesz mieć i 10 lat doświadczenia i nici z loterii, poczytaj jakie zawody biorą pod uwagę w loterii.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.